- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od tikvica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od tikvica.
Znamo da su tikvice super u pećnici, pirjane u tavi, pečene na grilu, a ako vas zanima kakve su u juhi i zašto je juha kremasta pogledajte naš video uradak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tikvice, 900 g
- maslac, 20 g
- luk, 1 glavica
- origano, 1 žličica sušeni
- povrtni temeljac, 600 ml
- sir gorgonzola, 115 g
- mileram, 300 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a tikvice narežemo na kolutove.
- U lonac, na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulje, dodamo kockice maslaca, sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute prženja dodamo kolutove tikvica, začinimo sušenim origanom i solju i povremeno miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. Zatim ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo dalje.
- Za to vrijeme sir gorgonzolu narežemo na kockice.
- Nakon 20-ak minuta kuhanja dodamo polovicu kockica gorgonzole i povremeno miješajući kuhačom, pričekamo da se sir potpuno rastopi.
- Kada se je sir rastopio sastojke u loncu grubo izradimo štapnim mikserom, pazeći da tikvice ne usitnimo do kraja.
- Potom dodamo mileram, promiješamo i pričekamo da juha zavri.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i preostalim kockicama gorgonzola i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |