- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem torta od kestena i mušmula
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu od kestena i mušmula.
U svakom se godišnjem dobu u svakoj obitelji kriju posebne prigode, a mi Vam ovom prilikom želimo skrenuti pažnju na pravu jesensku poslasticu za takve važne dane. Iznenadite ove jeseni nekoga Vama dragog ovom kremastom ljepoticom!
Krem torta od kestena i mušmula - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu od kestena i mušmula. - kesten pire, podloga za tortu, mlijeko, maraskino, kompot od krušaka, krem sir, med, Za dekoraciju:: kesten (kuhanih i sjeckanih), čokoladni listići, Stjenku kalupa za torte obložimo papirom za pečenje, u njega položimo biskvit podlogu za torte i natopimo je mješavinom mlijeka i maraskina. ; Kruške iz kompota ocijedimo i naribamo na ribež. U zdjelu s kesten pireom, dodamo naribane kruške i izmiješamo sastojke. ; U zasebnu zdjelu stavimo svježi krem sir, dodamo med, te sastojke izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim na podlogu za torte premjestimo i ravnomjerno rasporedimo smjesu s kesten pireom, preko nje ravnomjerno rasporedimo kremu od svježeg krem sira i meda, te po njoj žlicom napravimo neravnu površinu poput valova. ; Ovako pripremljenu tortu stavimo u hladnjak na 1-2 sata da se ohladi. Gotovu tortu prije posluživanja posipamo sjeckanim kuhanim i oguljenim kestenima, ukrasimo listićima čokolade i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten pire, 800 g
- podloga za tortu, 1 biskivt
- mlijeko, 100 ml
- maraskino, 30 ml
- kompot od krušaka, 300 g
- krem sir, 400 g
- med, 100 g
- Za dekoraciju:
- kesten, 50 g kuhanih i sjeckanih
- čokolada, 30 g (u listićima)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Stjenku kalupa za torte obložimo papirom za pečenje, u njega položimo biskvit podlogu za torte i natopimo je mješavinom mlijeka i maraskina.
- Kruške iz kompota ocijedimo i naribamo na ribež. U zdjelu s kesten pireom, dodamo naribane kruške i izmiješamo sastojke.
- U zasebnu zdjelu stavimo svježi krem sir, dodamo med, te sastojke izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Zatim na podlogu za torte premjestimo i ravnomjerno rasporedimo smjesu s kesten pireom, preko nje ravnomjerno rasporedimo kremu od svježeg krem sira i meda, te po njoj žlicom napravimo neravnu površinu poput valova.
- Ovako pripremljenu tortu stavimo u hladnjak na 1-2 sata da se ohladi. Gotovu tortu prije posluživanja posipamo sjeckanim kuhanim i oguljenim kestenima, ukrasimo listićima čokolade i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |