- Almo Čatlak
- 35 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Krem torta s bananama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu s bananama.
Ova fina torta savršeni je omjer lakoće izrade i bogatstva okusa! Gotova je dok kažete "banana", no to nikako ne znači da je "u banani". Naprotiv, lako bi mogla postati dio vašeg uobičajenog repertoara slastica.
Krem torta s bananama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu s bananama. - biskvit (za tortu (s rubom)), rum, vanilin šećer, šećer, škrobno brašno, mlijeko (punomasnog), jaje, banana, sol, Za kremu:: slatko vrhnje, šećer u prahu, aroma ruma, U dubokoj zdjeli pomiješamo žutanjke, mlijeko, šećer, rum, prstohvat soli i izmiksamo mikserom. Tijekom miksanja dodamo šećer, vanilin šećer i škrobno brašno. ; Sve zajedno premjestimo na laganu vatru i kuhamo, stalno miješajući, dok smjesa ne zgusne (smjesa ne smije vriti da se žutanjci ne zgrušaju). ; Gotovu smjesu prelijemo na podlogu za tortu. ; U zasebnoj zdjeli mikserom istučemo slatko vrhnje u čvrsti snijeg, uz dodatak arome ruma i šećera u prahu. ; Na podlogu za tortu slažemo banane narezane na kolutiće i obilno prekrijemo šlagom. Tortu ukrasimo preostalim kolutićima banana, ostavimo na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavimo u hladnjak da odstoji po prilici 4 sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- biskvit, 1 za tortu (s rubom)
- rum, 30 ml
- vanilin šećer, 1 vrećica
- šećer, 40 g
- škrobno brašno, 1 žlica
- mlijeko, 500 ml punomasnog
- jaja, 4
- banana, 3
- sol, 1 prstohvat
- Za kremu:
- slatko vrhnje, 180 ml
- šećer u prahu, 2 žličice
- aroma ruma, 1 bočica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U dubokoj zdjeli pomiješamo žutanjke, mlijeko, šećer, rum, prstohvat soli i izmiksamo mikserom. Tijekom miksanja dodamo šećer, vanilin šećer i škrobno brašno.
- Sve zajedno premjestimo na laganu vatru i kuhamo, stalno miješajući, dok smjesa ne zgusne (smjesa ne smije vriti da se žutanjci ne zgrušaju).
- Gotovu smjesu prelijemo na podlogu za tortu.
- U zasebnoj zdjeli mikserom istučemo slatko vrhnje u čvrsti snijeg, uz dodatak arome ruma i šećera u prahu.
- Na podlogu za tortu slažemo banane narezane na kolutiće i obilno prekrijemo šlagom. Tortu ukrasimo preostalim kolutićima banana, ostavimo na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavimo u hladnjak da odstoji po prilici 4 sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |