- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Krema od limuna
Saznajte kako pripremiti kremu od limuna u našem video receptu.
Pjenasta krema ili kremasta pjena, pitanje je sad? Pa... ukoliko ovu slasticu poslužite dok je još topla, biti će kremasta (pjena). A ako ju ostavite da se malo ohladi i stvrdne, postati će pjenasta (krema). U oba slučaja ima izvrstan okus, pa je najbolje da ju jedete polako, dok se hladi i pretvara iz pjene u kremu u pjenu u kremu...
Krema od limuna - Saznajte kako pripremiti kremu od limuna u našem video receptu. - jaja (4 jaja), limun (1 limun), želatina (6 listova želatine), šećer (120 g šećera), sok od jabuke (250 ml soka od jabuke), škrobno brašno (20 g škrobnog brašna), Želatinu umočimo u zdjelu s hladnom vodom da omekša. ; U posudu iznad pare stavimo šećer, dodamo žutanjke i ručnim mikserom izradimo kremastu pjenu. ; Zatim dodamo aromu limunove korice, cimet u prahu, sok od jabuke i limuna, škrobno brašno i sve zajedno miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo vruću pjenastu kremu te maknemo s vatre. ; Želatinu ocijedimo, dodamo u kremu, te lagano miješamo pjenjačom dok se krema hladi. ; U zasebnoj zdjeli, od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, te i njega, kuhačom ili lopaticom, nježno umiješamo u kremu. ; Poslužimo u zdjelice i ukrasimo komadićima limuna.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 4 komada
- limun, 1 komad
- želatina, 6 listova
- šećer, 120 grama
- sok od jabuke, 250 ml
- škrobno brašno, 20 grama
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Želatinu umočimo u zdjelu s hladnom vodom da omekša.
- U posudu iznad pare stavimo šećer, dodamo žutanjke i ručnim mikserom izradimo kremastu pjenu.
- Zatim dodamo aromu limunove korice, cimet u prahu, sok od jabuke i limuna, škrobno brašno i sve zajedno miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo vruću pjenastu kremu te maknemo s vatre.
- Želatinu ocijedimo, dodamo u kremu, te lagano miješamo pjenjačom dok se krema hladi.
- U zasebnoj zdjeli, od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, te i njega, kuhačom ili lopaticom, nježno umiješamo u kremu.
- Poslužimo u zdjelice i ukrasimo komadićima limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |