- Almo Čatlak
- 20 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Krema od pjenušca sa svježim grožđem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od pjenušca sa svježim grožđem. – grožđe (bijelog ili crnog, svježeg), vanilin šećer, limun, jaje, šećer, pjenušac, vrhnje za šlag, cimet (u prahu), Sok od limuna iscijedimo, u zdjelicu odvojimo žumanjke i dodamo jedno cijelo jaje, bobice grožđa operemo, prerežemo napola i odstranimo im koštice, a od vrhnja za šlag i malo šećera izradimo šlag. ; Zatim grožđe stavimo u zdjelu, dodamo vanilin šećer, ulijemo sok od limuna, promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu stavimo jaja, ulijemo pjenušac, dodamo šećer i dobro izmiješamo pjenjačom. ; Potom zdjelu stavimo iznad pare i stalno miješajući kuhamo, dok ne dobijemo pjenastu kremu. ; Nakon 6-7 minuta zdjelu s kremom maknemo s pare, dodamo šlag i nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu rasporedimo po dnu čaša, zatim dodamo prepolovljene bobice grožđa, prelijemo ih kremom, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
; – Svi koji vole slatke i kremaste slastice zasigurno će uživati u ovom divnom spoju svježeg grožđa i fine kreme od pjenušca.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Krema od pjenušca sa svježim grožđem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od pjenušca sa svježim grožđem. – grožđe (bijelog ili crnog, svježeg), vanilin šećer, limun, jaje, šećer, pjenušac, vrhnje za šlag, cimet (u prahu), Sok od limuna iscijedimo, u zdjelicu odvojimo žumanjke i dodamo jedno cijelo jaje, bobice grožđa operemo, prerežemo napola i odstranimo im koštice, a od vrhnja za šlag i malo šećera izradimo šlag. ; Zatim grožđe stavimo u zdjelu, dodamo vanilin šećer, ulijemo sok od limuna, promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu stavimo jaja, ulijemo pjenušac, dodamo šećer i dobro izmiješamo pjenjačom. ; Potom zdjelu stavimo iznad pare i stalno miješajući kuhamo, dok ne dobijemo pjenastu kremu. ; Nakon 6-7 minuta zdjelu s kremom maknemo s pare, dodamo šlag i nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu rasporedimo po dnu čaša, zatim dodamo prepolovljene bobice grožđa, prelijemo ih kremom, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od pjenušca sa svježim grožđem.
Svi koji vole slatke i kremaste slastice zasigurno će uživati u ovom divnom spoju svježeg grožđa i fine kreme od pjenušca.
Krema od pjenušca sa svježim grožđem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od pjenušca sa svježim grožđem. - grožđe (bijelog ili crnog, svježeg), vanilin šećer, limun, jaje, šećer, pjenušac, vrhnje za šlag, cimet (u prahu), Sok od limuna iscijedimo, u zdjelicu odvojimo žumanjke i dodamo jedno cijelo jaje, bobice grožđa operemo, prerežemo napola i odstranimo im koštice, a od vrhnja za šlag i malo šećera izradimo šlag. ; Zatim grožđe stavimo u zdjelu, dodamo vanilin šećer, ulijemo sok od limuna, promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu stavimo jaja, ulijemo pjenušac, dodamo šećer i dobro izmiješamo pjenjačom. ; Potom zdjelu stavimo iznad pare i stalno miješajući kuhamo, dok ne dobijemo pjenastu kremu. ; Nakon 6-7 minuta zdjelu s kremom maknemo s pare, dodamo šlag i nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu rasporedimo po dnu čaša, zatim dodamo prepolovljene bobice grožđa, prelijemo ih kremom, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo, u zdjelicu odvojimo žumanjke i dodamo jedno cijelo jaje, bobice grožđa operemo, prerežemo napola i odstranimo im koštice, a od vrhnja za šlag i malo šećera izradimo šlag.
- Zatim grožđe stavimo u zdjelu, dodamo vanilin šećer, ulijemo sok od limuna, promiješamo i stavimo na stranu.
- U zasebnu zdjelu stavimo jaja, ulijemo pjenušac, dodamo šećer i dobro izmiješamo pjenjačom.
- Potom zdjelu stavimo iznad pare i stalno miješajući kuhamo, dok ne dobijemo pjenastu kremu.
- Nakon 6-7 minuta zdjelu s kremom maknemo s pare, dodamo šlag i nježno izmiješamo.
- Dobivenu kremu rasporedimo po dnu čaša, zatim dodamo prepolovljene bobice grožđa, prelijemo ih kremom, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|