- Almo Čatlak
- 90 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kremšnite
Saznajte kako pripremiti kremšnite u našem video receptu.
Kremšnita ima ih svakakvih: posutih šećerom u prahu, bez gornje kore ali sa čokoladom na vrhu, sa malo pjene od bjelanjaka ispod gornje kore, onih sa više kora i marcipanom. Ipak, one najjednostavnije su nekako i najbolje. Malo truda i vi ih već danas možete imati na svom stolu.
Kremšnite - Saznajte kako pripremiti kremšnite u našem video receptu. - lisnato tijesto, jaje, vanilin šećer, puding (od vanilije), škrobno brašno, brašno, šećer, šećer u prahu, mlijeko, Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite. ; Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje.; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer). ; Sada u loncu zavrimo 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre). ; Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu.; Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite. ; Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu. ; Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 250 g
- jaja, 6
- vanilin šećer, 7 g
- puding, 1 vrećica od vanilije
- škrobno brašno, 3 žlice
- brašno, 3 žlice
- šećer, 8 žlica
- šećer u prahu, 50 g
- mlijeko, 1 l
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite.
- Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje.
- U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer).
- Sada u loncu zavrimo 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre).
- Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu.
- Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite.
- Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu.
- Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |