Krepka juha s topljenim sirom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Krepka juha s topljenim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krepku juhu s topljenim sirom.

Juhu se obično nepošteno svrstava u jela koja se konzumiraju samo u hladnijem dijelu godine pa ćemo joj ovim receptom odati zasluženu počast i smjestiti je u skupinu ljetnih obroka. Tu i tamo jako lijepo dođe tanjur tople juhe koja će Vašem tijelu vratiti izgubljenu energiju.

Krepka juha s topljenim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krepku juhu s topljenim sirom. - mljeveno meso (miješanog), luk, koraba, češnjak, mediteranske trave, bijelo vino, topivi sir, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, U lonac, na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, očišćenu i na trakice narezanu korabu, protisnemo češnjak, malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo miješano mljeveno meso (koje smo nasjekli nožem na male komadiće), još malo začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, polagano miješajući, pazeći da meso previše ne usitnimo. ; Kada je isparila voda što ju je meso ispustilo, u lonac dodamo mediteranske trave, ulijemo bijelo vino, toliko vode da pokrije sastojke i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Zatim u lonac dodamo topivi sir, sjeckani peršin, miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac, na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, očišćenu i na trakice narezanu korabu, protisnemo češnjak, malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok povrće malo ne omekša.
  2. Zatim dodamo miješano mljeveno meso (koje smo nasjekli nožem na male komadiće), još malo začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, polagano miješajući, pazeći da meso previše ne usitnimo.
  3. Kada je isparila voda što ju je meso ispustilo, u lonac dodamo mediteranske trave, ulijemo bijelo vino, toliko vode da pokrije sastojke i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
  4. Zatim u lonac dodamo topivi sir, sjeckani peršin, miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: