- Fina Malinić
- 30 min
- 16 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Kroketi idealni za ljubitelje lososa, s jednim ne tako tajnim sastojkom. Kuhano jaje daje ovim kuglicama neodoljivu teksturu te se izvrsno slaže s kiselinom limuna i hrskavom brokulom.
Kroketi od krumpira i lososa sa začinjenom majonezom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti krokete od krumpira i lososa sa začinjenom majonezom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Smjesa:
- krumpir, 675 g kuhani
- jaja, 2 komada
- limun, 1 iscijeđeni
- brokula, 150 g
- losos, 175 g
- peršin, 4 žlice svježi
- bjelanjak, 1
- Za majonezu:
- majoneza, 8 žlica
- limun, 1 iscijeđeni
- peršin, 2 žlice svježi
- papar svježe mljeveni
- Za pohanje:
- brašno, 50 g
- krušne mrvice, 200 g
- jaja, 2 komada
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 8 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac u vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati krumpir te kuhamo 20 minuta, a zadnjih 10 minuta mu dodamo jaja te i njih kuhamo.
- U drugi lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati brokulu te kuhamo 2 minute, a zatim ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode.
- Nakon 20 minuta, krumpire i jaja ohladimo pod mlazom hladne vode.
- Krumpire zgnječimo i prelijemo iscijeđenim limunom te stavimo sa strane, a jaja nasjeckamo.
- U velikoj čistoj posudi pomiješamo kuhani krumpir i jaja, losos u sitnim komadićima, bjelanjak, brokulu i peršin.
- Zatim od dobivene smjese oblikujemo 16 kuglica, svaku umočimo u brašno, umućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
- Nakon što smo umočili sve kuglice, stavimo ih u frižider na sat vremena.
- Nakon proteklog vremena, kuglice izvadimo i stavimo peći u tavu na zagrijano ulje te pečemo poprilici 3-4 minute, odnosno dok kuglice ne dobiju zlatnu boju.
- Kuglice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Kuglice zatim poslužimo uz majonezu začinjenu limunovim sokom i peršinom te svježe mljevenim paprom.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |