- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krpice s bobom i mortadellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice s bobom i mortadellom. – tjestenina ((krpice)), bob (smrznutog), mortadela, menta (svježe), luk (ljubičastog), pelati rajčice, mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk i listiće mente nasjeckamo, a kriške mortadelle narežemo na trakice širine jednog centimetra. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo ocijeđene rajčice i malo ih kuhačom izgnječimo, ulijemo juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 7-8 minuta u tavu s umakom dodamo bob, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s bobom i umakom, dodamo narezanu mortadellu i nasjeckane listiće mente, promiješamo i poslužimo.
; – Mortadella je debela okrugla salama koja se pravi od svinjskog mesa i komada tvrde masnoće sa svinjskog vrata, a potječe iz Bologne u Italiji. Znamo za krpice sa zeljem ili krpice sa šunkom, ali krpice s bobom i mortadellom nimalo ne zaostaju za svojim prethodnicima okusom i brzinom pripreme. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Krpice s bobom i mortadellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice s bobom i mortadellom. – tjestenina ((krpice)), bob (smrznutog), mortadela, menta (svježe), luk (ljubičastog), pelati rajčice, mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk i listiće mente nasjeckamo, a kriške mortadelle narežemo na trakice širine jednog centimetra. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo ocijeđene rajčice i malo ih kuhačom izgnječimo, ulijemo juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 7-8 minuta u tavu s umakom dodamo bob, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s bobom i umakom, dodamo narezanu mortadellu i nasjeckane listiće mente, promiješamo i poslužimo.
; -</div>
Krpice s bobom i mortadellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice s bobom i mortadellom.
Mortadella je debela okrugla salama koja se pravi od svinjskog mesa i komada tvrde masnoće sa svinjskog vrata, a potječe iz Bologne u Italiji. Znamo za krpice sa zeljem ili krpice sa šunkom, ali krpice s bobom i mortadellom nimalo ne zaostaju za svojim prethodnicima okusom i brzinom pripreme. U slast!
Krpice s bobom i mortadellom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice s bobom i mortadellom. - tjestenina ((krpice)), bob (smrznutog), mortadela, menta (svježe), luk (ljubičastog), pelati rajčice, mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk i listiće mente nasjeckamo, a kriške mortadelle narežemo na trakice širine jednog centimetra. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo ocijeđene rajčice i malo ih kuhačom izgnječimo, ulijemo juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 7-8 minuta u tavu s umakom dodamo bob, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s bobom i umakom, dodamo narezanu mortadellu i nasjeckane listiće mente, promiješamo i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Luk i listiće mente nasjeckamo, a kriške mortadelle narežemo na trakice širine jednog centimetra.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
- Zatim dodamo ocijeđene rajčice i malo ih kuhačom izgnječimo, ulijemo juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri dok tekućina napola ne ispari.
- Nakon 7-8 minuta u tavu s umakom dodamo bob, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s bobom i umakom, dodamo narezanu mortadellu i nasjeckane listiće mente, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|