- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krpice s bobom i mortadellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice s bobom i mortadellom.
Mortadella je debela okrugla salama koja se pravi od svinjskog mesa i komada tvrde masnoće sa svinjskog vrata, a potječe iz Bologne u Italiji. Znamo za krpice sa zeljem ili krpice sa šunkom, ali krpice s bobom i mortadellom nimalo ne zaostaju za svojim prethodnicima okusom i brzinom pripreme. U slast!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g (krpice)
- bob, 450 g smrznutog
- mortadela, 120 g
- menta, 6 listića svježe
- luk, 1/2 glavice ljubičastog
- pelati rajčice, 6 ocijeđenih
- mesni temeljac, 250 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk i listiće mente nasjeckamo, a kriške mortadelle narežemo na trakice širine jednog centimetra.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
- Zatim dodamo ocijeđene rajčice i malo ih kuhačom izgnječimo, ulijemo juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri dok tekućina napola ne ispari.
- Nakon 7-8 minuta u tavu s umakom dodamo bob, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s bobom i umakom, dodamo narezanu mortadellu i nasjeckane listiće mente, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |