- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Krpice sa zeljem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice sa zeljem. – kupus (bijelog, svježeg), tjestenina ((krpice) ), luk, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kupus narežemo na trakice širine 5-6 milimetara, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo trakice kupusa, začinimo solju, ulijemo juhu i pirjamo 12-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo je u tavu s kupusom, sve zajedno promiješamo, rasporedimo u tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
; – Dobre stare domaće krpice sa zeljem. Puno puta su nam ih pripremale naše bake i mame, a sad je red da ih počnemo i mi pripremati našim najdražima. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Krpice sa zeljem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice sa zeljem. – kupus (bijelog, svježeg), tjestenina ((krpice) ), luk, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kupus narežemo na trakice širine 5-6 milimetara, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo trakice kupusa, začinimo solju, ulijemo juhu i pirjamo 12-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo je u tavu s kupusom, sve zajedno promiješamo, rasporedimo u tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
; -</div>
Krpice sa zeljem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice sa zeljem.
Dobre stare domaće krpice sa zeljem. Puno puta su nam ih pripremale naše bake i mame, a sad je red da ih počnemo i mi pripremati našim najdražima. U slast!
Krpice sa zeljem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice sa zeljem. - kupus (bijelog, svježeg), tjestenina ((krpice) ), luk, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kupus narežemo na trakice širine 5-6 milimetara, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo trakice kupusa, začinimo solju, ulijemo juhu i pirjamo 12-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo je u tavu s kupusom, sve zajedno promiješamo, rasporedimo u tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Kupus narežemo na trakice širine 5-6 milimetara, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Zatim dodamo trakice kupusa, začinimo solju, ulijemo juhu i pirjamo 12-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo je u tavu s kupusom, sve zajedno promiješamo, rasporedimo u tanjure, začinimo mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|