- Fina Malinić
- 80 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Ovaj kruh mekan je i ukusan, i sigurno će ga obožavati svi ljubitelji banana!
Kruh od banane
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti kruh od banane.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 2 šalice
- prašak za pecivo, 1 žličica
- sol, 1/4 žličice
- maslac, 1/2 šalice
- smeđi šećer, 3/4 šalice
- jaja, 2 komada
- banana, 2,5 šalice zrele, zgnječenje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 175°C. Lagano nauljite lim za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli pomiješajte maslac i smeđi šećer. Dodajte jaja i zgnječenje banane, a zatim miješajte dok se svi sastojci ne povežu.
- Dodajte mješavinu s bananama u mješavinu s brašnom i miješajte dok smjesa ne postane vlažna. Izlijte smjesu na lim na pečenje.
- Pecite 60-65 minuta, a zatim provjerite je li kruh gotov tako da u sredinu zabodete čačkalicu. Ako izvađena čačkalica bude potpuno čista, kruh od banane je gotov.
- Kruh ostavite da se ohladi (10 minuta), a zatim ga izvadite iz lima za pečenje, narežite i poslužite.
|
Vrijeme pripreme:80minuta |