- Slavko Večerić
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Kruh od kestena s ružmarinom
Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu.
Koliko vam se puta učinilo da neke stvari ne idu zajedno, a poslije ste otkrili da te naizgled nespojive stvari ipak mogu stvoriti neku novu očaravajuću harmoniju? Kesten pire i ružmarin spojeni u kruhu, upravo su primjer takvog novonastalog savršenstva. Ne morate biti Columbo da biste otkrili nove svjetove.
Kruh od kestena s ružmarinom - Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu. - brašno, kesten pire, suhi kvasac, voda, maslinovo ulje, ružmarin (svježi, nekoliko listića), sol, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. ; Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina. ; Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi. ; Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 250 g
- kesten pire, 250 g
- suhi kvasac, 1 vrećica
- voda, 250 ml
- maslinovo ulje, 1 žlica
- ružmarin svježi, nekoliko listića
- sol, 2 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
- Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina.
- Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina.
- Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta.
- Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva.
- Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi.
- Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |