- Slavko Večerić
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Kruh od kestena s ružmarinom – Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu. – brašno, kesten pire, suhi kvasac, voda, maslinovo ulje, ružmarin (svježi, nekoliko listića), sol, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. ; Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina. ; Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi. ; Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.; – Koliko vam se puta učinilo da neke stvari ne idu zajedno, a poslije ste otkrili da te naizgled nespojive stvari ipak mogu stvoriti neku novu očaravajuću harmoniju? Kesten pire i ružmarin spojeni u kruhu, upravo su primjer takvog novonastalog savršenstva. Ne morate biti Columbo da biste otkrili nove svjetove.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kruh od kestena s ružmarinom – Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu. – brašno, kesten pire, suhi kvasac, voda, maslinovo ulje, ružmarin (svježi, nekoliko listića), sol, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. ; Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina. ; Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi. ; Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.; -</div>
Kruh od kestena s ružmarinom
Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu.
Koliko vam se puta učinilo da neke stvari ne idu zajedno, a poslije ste otkrili da te naizgled nespojive stvari ipak mogu stvoriti neku novu očaravajuću harmoniju? Kesten pire i ružmarin spojeni u kruhu, upravo su primjer takvog novonastalog savršenstva. Ne morate biti Columbo da biste otkrili nove svjetove.
Kruh od kestena s ružmarinom - Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu. - brašno, kesten pire, suhi kvasac, voda, maslinovo ulje, ružmarin (svježi, nekoliko listića), sol, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. ; Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina. ; Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi. ; Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.; -
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
- Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina.
- Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina.
- Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta.
- Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva.
- Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi.
- Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 23
Rating: 4.65
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:100minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
prilozi u uz pečenu puretinu,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Kolačići od svježeg đumbira s komadićima čokolade i orasima
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)