- Slavko Večerić
- 150 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Kruh od oraha i lješnjaka
Saznajte kako pripremiti kruh od oraha i lješnjaka u našem video receptu.
Ovaj slatkasti i zdravi kruh prava je poslastica. Orasi i lješnjaci stopljeni s raži daju jedinstven, potpun okus. Pravi izbor za one koji vole ukusnu i zdravu hranu.
Kruh od oraha i lješnjaka - Saznajte kako pripremiti kruh od oraha i lješnjaka u našem video receptu. - orasi, lješnjaci, ražene pahuljice, raženo brašno, suhi kvasac, šećer, voda (mlaka), sol, U posudu za tijesto prosijemo brašno, dodamo ražene pahuljice, ostale sastojke i sve zajedno pomiješamo. ; Posudu sa tijestom pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta. ; Dodamo pjenicu od kvasca, dobro izmijesimo i ostavimo prekriveno da ponovo odstoji 50-60 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku dodamo orahe i lješnjak i još ga jednom premijesimo. ; Posudu za pečenje namažemo sa malo masnoće da se kruh ne primi ili tijesto položimo na papir za pečenje. ; U posudu položimo tijesto i po želji (ne previše) ukrasimo sa polovicama ploda oraha. ; Ostavimo da se diže još 30 minuta te ga stavljamo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 50-60 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi. ; Poslužujemo nakon 8-10 sati mirovanja, hladan, sam ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- orasi, 90 g
- lješnjaci, 90 g
- ražene pahuljice, 200 g
- raženo brašno, 400 g
- suhi kvasac, 2 paketića
- šećer, 2 žličice
- voda, 4 dl mlaka
- sol, 1 prstohvat
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu za tijesto prosijemo brašno, dodamo ražene pahuljice, ostale sastojke i sve zajedno pomiješamo.
- Posudu sa tijestom pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta.
- Dodamo pjenicu od kvasca, dobro izmijesimo i ostavimo prekriveno da ponovo odstoji 50-60 minuta.
- Nakon toga tijesto izvadimo na dasku dodamo orahe i lješnjak i još ga jednom premijesimo.
- Posudu za pečenje namažemo sa malo masnoće da se kruh ne primi ili tijesto položimo na papir za pečenje.
- U posudu položimo tijesto i po želji (ne previše) ukrasimo sa polovicama ploda oraha.
- Ostavimo da se diže još 30 minuta te ga stavljamo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 50-60 minuta na 200 stupnjeva.
- Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi.
- Poslužujemo nakon 8-10 sati mirovanja, hladan, sam ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |