- anamaria
- 75 min
- 4 porcije
- Jelo sadrži meso
Kruh od tikvica
Popularnost: |
|
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kruh od tikvica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tikvice, 300 g naribane
- mlijeko, 100 ml
- šećer, 100 g
- suhi kvasac, 10 g
- glatko brašno, 300 g
- sol, 1 žličica
- jaje, 1
- limun, 1 korica i sok
- maslinovo ulje, 125 ml
- indijski oraščići, 75 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tikvice operemo, očistimo i narežemo na tanke trakice. Koricu limuna naribamo, a sok iscijedimo.
- U zdjelicu stavimo suhi kvasac, dodamo malo šećera, prekrijemo toplim mlijekom i pustimo da se diže 15-tak minuta.
- U čistu zdjelu razbijemo 1 jaje, dodamo naribanu tikvicu, dignutu pjenicu od kvasca, koricu limuna, indijske oraščiće, sok od limuna i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Sastojke dobro izmiješamo kuhačom i malo ih posolimo.
- U zdjelu malo po malo dodajemo brašno i dobro miješamo. Tijesto treba biti malo gušće od tijesta za palačinke.
- Kalup za torte premažemo maslacem i posipamo s krušnim mrvicama. Na dno kalupa stavimo papir za pečenje koji smo izrezali po veličini kalupa. U kalup stavimo pripremljenu smjesu, poklopimo i ostavimo da se diže 20-tak minuta.
- Dignuti kruh stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 45 minuta.
- Pečeni kruh pustimo da se ohladi prije posluživanja.
|
Vrijeme pripreme:75minuta |