- Almo Čatlak
- 70 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krumpir Hawaii
Saznajte kako pripremiti krumpir Hawaii u našem video receptu.
Ako se pitate zašto baš krumpir „Hawaii“, e pa nećemo Vam odmah odati tajnu! Potrudite se malo i kliknite, pa neće Vas ugristi! Puno je veća vjerojatnost da ćete Vi ugristi njega – i to ne jednom nego dok sve ne nestane s tanjura!
Krumpir Hawaii - Saznajte kako pripremiti krumpir Hawaii u našem video receptu. - krumpir, kuhana šunka, vrhnje za kuhanje, mlijeko, ananas, topivi sir, kandirane trešnje, sol, Za početak, vrhnje i mlijeko pomiješamo, krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške, a kuhanu šunku narežemo na trakice širine jednog centimetra. ; Zatim u vatrostalnu posudu, po dnu ulijemo malo mješavine vrhnja i mlijeka, po njoj složimo polovicu narezanog krumpira, po njemu rasporedimo šunku, te prelijemo polovicom mješavine vrhnja i mlijeka. ; Sve zajedno prekrijemo preostalim narezanim krumpirom i prelijemo preostalom mješavinom vrhnja i mlijeka, malo utisnemo da izađe zrak, te prekrijemo alu folijom. ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta. Zatim maknemo foliju i pečemo još 10-ak minuta. ; Potom preko zapečenog krumpira, u pravilnim razmacima složimo kolutove ananasa, svaki prekrijemo listićem topivog sira, na sredinu svakog stavimo kandiranu trešnju, te još jednom stavimo u pećnicu pod gril da se sir rastopi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 400 g
- kuhana šunka, 300 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- mlijeko, 250 ml
- ananas, 6 kolutova
- topivi sir, 6 listića
- kandirane trešnje, 6
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak, vrhnje i mlijeko pomiješamo, krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške, a kuhanu šunku narežemo na trakice širine jednog centimetra.
- Zatim u vatrostalnu posudu, po dnu ulijemo malo mješavine vrhnja i mlijeka, po njoj složimo polovicu narezanog krumpira, po njemu rasporedimo šunku, te prelijemo polovicom mješavine vrhnja i mlijeka.
- Sve zajedno prekrijemo preostalim narezanim krumpirom i prelijemo preostalom mješavinom vrhnja i mlijeka, malo utisnemo da izađe zrak, te prekrijemo alu folijom.
- Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta. Zatim maknemo foliju i pečemo još 10-ak minuta.
- Potom preko zapečenog krumpira, u pravilnim razmacima složimo kolutove ananasa, svaki prekrijemo listićem topivog sira, na sredinu svakog stavimo kandiranu trešnju, te još jednom stavimo u pećnicu pod gril da se sir rastopi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |