- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krumpir pečen u kori s nadjevom od sira i milerama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir pečen u kori s nadjevom od sira i milerama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 4 veliki
- svježi posni sir, 120 g
- mileram, 100 g
- vlasac, 1 vezica
- provansalska mješavina začina
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir s jedne strane izbodemo po površini i stavimo u čistu zdjelu. Krumpire premažemo maslinovim uljem i stavimo u pećnicu na 200°C s izbodenom stranom prema dolje na rešetku.
- Za to vrijeme pripremo nadjev od sira. U sjeckalicu stavimo mileram i svježi posni sir, začinimo ih provansalskom mješavinom začina te izradimo u jednoličnu kremu.
- Nakon 1 sat krumpire izvadimo iz pećnice. Vilicom preko svakog krumpira izbodemo po sredini jednu liniju i rastvorimo krumpire. Otvorene krumpire prelijemo umakom od milerama i posnog sira. Na vrh posipamo svježe sjeckanog vlasca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |