- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krumpir s keljom i slaninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir s keljom i slaninom. – krumpir, kelj, luk, slanina, češnjak, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Listove kelja narežemo na komade, luk nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a slaninu na trakice. ; U lonac s posoljenom vodom stavimo krumpir i kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta dodamo kelj, poklopimo i kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 1-2 minute. ; Zatim dodamo trakice slanine, mrvljene peperoncine i pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute prženja, krumpir i kelj malo ocijedimo i premjestimo u tavu s lukom i slaninom, protisnemo češnjak, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Krumpir možete očuvati duže vremena na tamnom i suhom mjestu na temperaturi od 0 do 10°C, a ako vam ga se neda čuvati, možete ga pripremiti na ovaj način.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Krumpir s keljom i slaninom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir s keljom i slaninom. – krumpir, kelj, luk, slanina, češnjak, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Listove kelja narežemo na komade, luk nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a slaninu na trakice. ; U lonac s posoljenom vodom stavimo krumpir i kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta dodamo kelj, poklopimo i kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 1-2 minute. ; Zatim dodamo trakice slanine, mrvljene peperoncine i pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute prženja, krumpir i kelj malo ocijedimo i premjestimo u tavu s lukom i slaninom, protisnemo češnjak, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Krumpir s keljom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir s keljom i slaninom.
Krumpir možete očuvati duže vremena na tamnom i suhom mjestu na temperaturi od 0 do 10°C, a ako vam ga se neda čuvati, možete ga pripremiti na ovaj način.
Krumpir s keljom i slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir s keljom i slaninom. - krumpir, kelj, luk, slanina, češnjak, peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Listove kelja narežemo na komade, luk nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a slaninu na trakice. ; U lonac s posoljenom vodom stavimo krumpir i kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta dodamo kelj, poklopimo i kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 1-2 minute. ; Zatim dodamo trakice slanine, mrvljene peperoncine i pržimo dalje. ; Nakon 2-3 minute prženja, krumpir i kelj malo ocijedimo i premjestimo u tavu s lukom i slaninom, protisnemo češnjak, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Listove kelja narežemo na komade, luk nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a slaninu na trakice.
- U lonac s posoljenom vodom stavimo krumpir i kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta dodamo kelj, poklopimo i kuhamo još 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 1-2 minute.
- Zatim dodamo trakice slanine, mrvljene peperoncine i pržimo dalje.
- Nakon 2-3 minute prženja, krumpir i kelj malo ocijedimo i premjestimo u tavu s lukom i slaninom, protisnemo češnjak, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|