- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krumpir s keljom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir s keljom i slaninom.
Krumpir možete očuvati duže vremena na tamnom i suhom mjestu na temperaturi od 0 do 10°C, a ako vam ga se neda čuvati, možete ga pripremiti na ovaj način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 800 g
- kelj, 10 listova
- luk, 1 glavica
- slanina, 60 g
- češnjak, 1 režanj
- peperoncini, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Listove kelja narežemo na komade, luk nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a slaninu na trakice.
- U lonac s posoljenom vodom stavimo krumpir i kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta dodamo kelj, poklopimo i kuhamo još 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 1-2 minute.
- Zatim dodamo trakice slanine, mrvljene peperoncine i pržimo dalje.
- Nakon 2-3 minute prženja, krumpir i kelj malo ocijedimo i premjestimo u tavu s lukom i slaninom, protisnemo češnjak, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |