- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krvavice s hrskavim krumpirom iz pećnice
Popularnost: |
|
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krvavice s hrskavim krumpirom iz pećnice.
Imate kod kuće samo nekoliko sastojaka, a ipak želite nešto konkretno pojesti? Kao i uvijek, rješenje se krije u našem sljedećem receptu. Odvojite tri minute i ideja za obrok je pred vama! A uostalom, ako i nemate sve u hadnjaku, za ovako ukusan ručak isplati se skoknuti do trgovine.
Krvavice s hrskavim krumpirom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krvavice s hrskavim krumpirom iz pećnice. - krvavice, krumpir, kukuruzna krupica, svinjska mast, sol, Prije svega krumpir dobro operemo, ocijedimo i narežemo na kockice. Stavimo ga u zdjelu, posolimo, malo izmiješamo i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Potom krumpir ocijedimo, preko njega prelijemo rastopljenu svinjsku mast, posipamo ga kukuruznom krupicom, sve zajedno izmiješamo rukom, te rasporedimo na lim prekriven papirom za pečenje. ; Ovako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta. ; Zatim na krumpir stavimo krvavice, premažemo ih sa malo rastopljene svinjske masti i sve zajedno vratimo u pećnicu na istu temperaturu još 15-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krvavice, 4
- krumpir, 600 g
- kukuruzna krupica, 50 g
- svinjska mast, 30 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega krumpir dobro operemo, ocijedimo i narežemo na kockice. Stavimo ga u zdjelu, posolimo, malo izmiješamo i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
- Potom krumpir ocijedimo, preko njega prelijemo rastopljenu svinjsku mast, posipamo ga kukuruznom krupicom, sve zajedno izmiješamo rukom, te rasporedimo na lim prekriven papirom za pečenje.
- Ovako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta.
- Zatim na krumpir stavimo krvavice, premažemo ih sa malo rastopljene svinjske masti i sve zajedno vratimo u pećnicu na istu temperaturu još 15-ak minuta i poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |