- Almo Čatlak
- 60 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kuglof s čokoladom i crnim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s čokoladom i crnim vinom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šećer, 250 g
- crno vino, 140 ml
- suhi kvasac, 1/2 vrećice
- jaja, 4 komada
- maslac, 250 g rastopljeni
- vanilin šećer, 1 vrećica
- cimet, 1 žličica sa šećerom
- glatko brašno, 250 g
- kakao, 3 žličice u prahu
- čokolada, 100 g tamna, naribana
- Za premaz:
- šećer u prahu, 120 g
- crno vino, 30 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu stavimo brašno, dodamo suhi kvasac za kolače, ulijemo ugrijano crno vino, izmiješamo i desetak minuta ostavimo smjesu da odstoji na toplom.
- Zatim u smjesu razbijemo cijela jaja, sastojke vrlo malo posolimo, dodamo vanilin šećer, začinimo cimet-šećerom i lagano dalje mutimo.
- Sada kalup za kuglof premažemo s malo rastopljenog maslaca i lagano ga pobrašnimo, a ostatak maslaca ulijemo u smjesu s brašnom i vinom.
- Zatim u zdjelu miješajući pjenjačom dodajemo brašno i kakao u prahu, a kada smo dobili jednoličnu smjesu, na kraju umiješamo i naribanu čokoladu.
- Sada smjesu prelijemo u kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon poprilici 35 minuta kuglof izvadimo iz pećnice, iskrenemo ga na rešetku da se ohladi i možemo pripremati premaz.
- U zdjelu sa šećerom u prahu postepeno dodajemo crno vino te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo rijetku smjesu.
- Zatim pomoću žlice premaz prelijemo preko kuglofa i kolač možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |