Kuglof s čokoladom i crnim vinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s čokoladom i crnim vinom. – šećer, crno vino, suhi kvasac, jaje, maslac (rastopljeni), vanilin šećer, cimet (sa šećerom), glatko brašno, kakao (u prahu), čokolada (tamna, naribana), Za premaz:: šećer u prahu, crno vino, U čistu zdjelu stavimo brašno, dodamo suhi kvasac za kolače, ulijemo ugrijano crno vino, izmiješamo i desetak minuta ostavimo smjesu da odstoji na toplom. ; Zatim u smjesu razbijemo cijela jaja, sastojke vrlo malo posolimo, dodamo vanilin šećer, začinimo cimet-šećerom i lagano dalje mutimo. ; Sada kalup za kuglof premažemo s malo rastopljenog maslaca i lagano ga pobrašnimo, a ostatak maslaca ulijemo u smjesu s brašnom i vinom. ; Zatim u zdjelu miješajući pjenjačom dodajemo brašno i kakao u prahu, a kada smo dobili jednoličnu smjesu, na kraju umiješamo i naribanu čokoladu. ; Sada smjesu prelijemo u kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. ; Nakon poprilici 35 minuta kuglof izvadimo iz pećnice, iskrenemo ga na rešetku da se ohladi i možemo pripremati premaz. ; U zdjelu sa šećerom u prahu postepeno dodajemo crno vino te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo rijetku smjesu. ; Zatim pomoću žlice premaz prelijemo preko kuglofa i kolač možemo poslužiti.; –
Kuglof s čokoladom i crnim vinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof s čokoladom i crnim vinom.
U čistu zdjelu stavimo brašno, dodamo suhi kvasac za kolače, ulijemo ugrijano crno vino, izmiješamo i desetak minuta ostavimo smjesu da odstoji na toplom.
Zatim u smjesu razbijemo cijela jaja, sastojke vrlo malo posolimo, dodamo vanilin šećer, začinimo cimet-šećerom i lagano dalje mutimo.
Sada kalup za kuglof premažemo s malo rastopljenog maslaca i lagano ga pobrašnimo, a ostatak maslaca ulijemo u smjesu s brašnom i vinom.
Zatim u zdjelu miješajući pjenjačom dodajemo brašno i kakao u prahu, a kada smo dobili jednoličnu smjesu, na kraju umiješamo i naribanu čokoladu.
Sada smjesu prelijemo u kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Nakon poprilici 35 minuta kuglof izvadimo iz pećnice, iskrenemo ga na rešetku da se ohladi i možemo pripremati premaz.
U zdjelu sa šećerom u prahu postepeno dodajemo crno vino te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo rijetku smjesu.
Zatim pomoću žlice premaz prelijemo preko kuglofa i kolač možemo poslužiti.