Kuglof u kuhanom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu. – jaje, šećer, limun (naribane korice), krušne mrvice, maslac (omekšalog), bijelo vino (suhog), sok od limuna, sok od naranče, cimet, klinčić, naranča (korica oguljena na tanke trakice), grožđe (bijelog), Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja. ; Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo. ; Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. ; Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute. ; Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.; – Slastan kuglof bez brašna s preljevom od aromatiziranog kuhanog vina, sigurno zvuči primamljivo. Ako vas zanima, pogledajte kako ga pripremiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kuglof u kuhanom vinu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu. – jaje, šećer, limun (naribane korice), krušne mrvice, maslac (omekšalog), bijelo vino (suhog), sok od limuna, sok od naranče, cimet, klinčić, naranča (korica oguljena na tanke trakice), grožđe (bijelog), Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja. ; Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo. ; Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. ; Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute. ; Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.; -</div>
Kuglof u kuhanom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu.
Slastan kuglof bez brašna s preljevom od aromatiziranog kuhanog vina, sigurno zvuči primamljivo. Ako vas zanima, pogledajte kako ga pripremiti.
Kuglof u kuhanom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuglof u kuhanom vinu. - jaje, šećer, limun (naribane korice), krušne mrvice, maslac (omekšalog), bijelo vino (suhog), sok od limuna, sok od naranče, cimet, klinčić, naranča (korica oguljena na tanke trakice), grožđe (bijelog), Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja. ; Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo. ; Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. ; Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute. ; Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.; -
Prije svega u dvije zdjele odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodamo 100 g šećera, naribanu limunovu koricu i miksamo 4-5 minuta dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
Zatim očistimo metlice miksera i možemo istući snijeg. Čim se napravi pjenica dodamo 70 g šećera i bjelanjke istučemo do kraja.
Zatim ¼ snijega stavimo u zdjelu s tučenim žumanjcima i dobro izmiješamo.
Potom dodamo preostali snijeg i polovicu krušnih mrvica te nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
Kalup za kuglof premažemo maslacem, posipamo preostalim krušnim mrvicama, te višak mrvica istresemo.
Mješavinu žumanjaka i snijega premjestimo u kalup, ravnomjerno rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
Za to vrijeme u lonac stavimo 100 g šećera, ulijemo bijelo vino, limunov sok, narančin sok, dodamo klinčiće, cimet u kori, trakice narančine kore, prepolovljena i otkoštena zrna grožđa i kada zavri, kuhamo 3-4 minute.
Gotov kuglof izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi, zatim ga polako prelijevamo kuhanim vinom da upije što više tekućine, narežemo na kriške i poslužimo.