- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kuhana junetina s umakom „allemande“
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuhanu junetinu s umakom „allemande“.
Svi volimo pojesti kuhanu junetinu ili govedinu s umakom od rajčica, kopra ili s hrenom. Ali ako pripremite umak „allemande“, ovo jelo voliti ćete još i više.
Kuhana junetina s umakom „allemande“ - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuhanu junetinu s umakom „allemande“. - junetina ((ramstek)), mrkva, korijen celera, luk, korijen peršina, jaje, lovorov list, papar ((crnog)), maslac, brašno, sol i papar ((bijeli)), Prije svega povrće očistimo i narežemo na komade. ; U lonac stavimo meso, dodamo narezano povrće, papar u zrnu, lovorov list, posolimo, ulijemo vodu i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, po prilici dva sata. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo brašno i prežimo, miješajući pjenjačom, dok ne počne dobivati boju. ; Zatim podlijevamo juhom i dalje miješajući pjenjačom, kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak. ; Potom umak začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Kuhano meso i povrće stavimo na tanjur, a u ohlađeni umak postupno dodajemo žumanjke, stalno miješajući pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim umak procijedimo, njime prelijemo kuhano meso i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 1 kg (ramstek)
- mrkva, 4
- korijen celera, 100 g
- luk, 1 glavica
- korijen peršina, 1
- jaja, 3
- lovorov list, 3
- papar, 6 zrna (crnog)
- maslac, 50 g
- brašno, 50 g
- sol i papar (bijeli)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće očistimo i narežemo na komade.
- U lonac stavimo meso, dodamo narezano povrće, papar u zrnu, lovorov list, posolimo, ulijemo vodu i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, po prilici dva sata.
- U tavu, na ugrijani maslac, dodamo brašno i prežimo, miješajući pjenjačom, dok ne počne dobivati boju.
- Zatim podlijevamo juhom i dalje miješajući pjenjačom, kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak.
- Potom umak začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i maknemo s vatre da se malo ohladi.
- Kuhano meso i povrće stavimo na tanjur, a u ohlađeni umak postupno dodajemo žumanjke, stalno miješajući pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu boju.
- Zatim umak procijedimo, njime prelijemo kuhano meso i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |