- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kuhana piletina s povrćem i širokim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kuhanu piletinu s povrćem i širokim rezancima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pile, 1 (poprilici 1.4 kg)
- široki rezanci, 450 g s jajima, domaći
- mrkva, 300 g
- korijen celera, 200 g
- luk, 1 glavica
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- lovorov list, 2
- slatka mljevena paprika, 1 žlica
- sol
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Piletinu posolimo i stavimo ju u vrećicu za pečenje, a odmah zatim joj dodamo i narezanu mrkvu i celer.
- Sada u vrećicu dodamo i očišćeni, narezani luk, papar u zrnu i dva lovorova lista.
- Zatim vrećicu premijestimo u vatrostalnu posudu, kroz otvor ulijemo vodu, vrećicu zatvorimo i ovako pripremljene sastojke stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon sat i pol vremena kuhanja u pećnici piletinu i ostale sastojke izvadimo, a u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo domaće široke rezance i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Sada, u tavu iznad vatre ulijemo ulje i ostavimo ga da se ugrije na temperaturu od poprilici 175 stupnjeva.
- Zatim iz vrećice izvadimo piletinu i povrće, slažemo ih na pladanj za posluživanje, sve zajedno prelijemo umakom od pečenja i poslužimo uz kuhane široke rezance.
- Za kraj, piletinu posipamo mljevenom crvenom paprikom i prelijemo vrelim uljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |