- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kukuruzna torta s ananasom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruznu tortu s ananasom.
Ako ste neprestano u potrazi za novim okusima i kombinacijama, mi Vam nudimo jednu koju zacijelo još nigdje niste susreli, a vrijedna je Vaše pažnje. Kukuruzna krupica ovom kolaču daje blagu podlogu koja izvrsno ističe okus ananasa, trešanja i badema.
Kukuruzna torta s ananasom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruznu tortu s ananasom. - kukuruzna krupica, mlijeko, maslac, smeđi šećer, kompot od ananasa, kandirane trešnje, bademi (blanširanih, sjeckanih ), oštro brašno, prašak za pecivo, jaje, ulje, šećer, sol, U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i ostavimo da se namoči. ; U tavi (prikladnoj za pečenje u pećnici) rastopimo maslac i pomoću kista, njime premažemo stjenke tave.; Zatim u tavu dodamo smeđi šećer, ravnomjerno ga rasporedimo i na laganoj vatri pričekamo da se rastopi. ; Kada se šećer rastopio i povezao s maslacem, na njega stavimo kolutove ananasa (jedan do drugog), u sredinu svakog koluta položimo po jednu kandiranu trešnju, sve zajedno posipamo sjeckanim blanširanim bademima i pokapamo s malo soka od kompota. ; Zatim u zdjelu prosijemo oštro brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; U zasebnu zdjelu razbijemo jaja, dodamo, ulje i umutimo sastojke. Zatim umiješamo šećer, dodamo namočenu kukuruznu krupicu i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom smjesu umiješamo u zdjelu sa suhim sastojcima, sve zajedno prelijemo u tavu preko ananasa i badema, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, zatim ga preokrenemo na pladanj i ostavimo da se do kraja ohladi, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzna krupica, 180 g
- mlijeko, 180 ml
- maslac, 120 g
- smeđi šećer, 140 g
- kompot od ananasa, 200 g
- kandirane trešnje, 10
- bademi, 100 g blanširanih, sjeckanih
- oštro brašno, 120 g
- prašak za pecivo, 7 g
- jaja, 3
- ulje, 120 ml
- šećer, 140 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i ostavimo da se namoči.
- U tavi (prikladnoj za pečenje u pećnici) rastopimo maslac i pomoću kista, njime premažemo stjenke tave.
- Zatim u tavu dodamo smeđi šećer, ravnomjerno ga rasporedimo i na laganoj vatri pričekamo da se rastopi.
- Kada se šećer rastopio i povezao s maslacem, na njega stavimo kolutove ananasa (jedan do drugog), u sredinu svakog koluta položimo po jednu kandiranu trešnju, sve zajedno posipamo sjeckanim blanširanim bademima i pokapamo s malo soka od kompota.
- Zatim u zdjelu prosijemo oštro brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
- U zasebnu zdjelu razbijemo jaja, dodamo, ulje i umutimo sastojke. Zatim umiješamo šećer, dodamo namočenu kukuruznu krupicu i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Potom smjesu umiješamo u zdjelu sa suhim sastojcima, sve zajedno prelijemo u tavu preko ananasa i badema, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
- Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, zatim ga preokrenemo na pladanj i ostavimo da se do kraja ohladi, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |