- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Lagana povrtna juha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti laganu povrtnu juhu.
Juha prepuna raznog povrća je prava vitaminska „bomba“. Jednostavna, fina i lagana pravo je rješanje za brzi ljetni obrok.
Lagana povrtna juha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti laganu povrtnu juhu. - miješano povrće za juhu, korijen celera, povrtni temeljac (iz kocke), luk, maslac, češnjak, brašno, limun, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Prije svega povrće očistimo, luk nasjeckamo, a korijen celera narežemo na kockice. ; U zagrijani lonac stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, kockice celera, začinimo solju, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo brašno, ulijemo povrtnu juhu i stalno miješamo pazeći da ne ostanu grudice. Kada juha zavri dodamo miješano povrće i kuhamo dalje. ; Nakon 10-ak minuta juhu začinimo solju i bijelim paprom, dodamo sjeckani peršin, ulijemo sok polovice limuna, promiješamo, stavimo u tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- miješano povrće za juhu, 450 g
- korijen celera, 100 g
- povrtni temeljac, 1 l iz kocke
- luk, 1 glavica
- maslac, 40 g
- češnjak, 1 režanj
- brašno, 1 žlica
- limun, 1/2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće očistimo, luk nasjeckamo, a korijen celera narežemo na kockice.
- U zagrijani lonac stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi.
- Zatim dodamo sjeckani luk, kockice celera, začinimo solju, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Potom dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo brašno, ulijemo povrtnu juhu i stalno miješamo pazeći da ne ostanu grudice. Kada juha zavri dodamo miješano povrće i kuhamo dalje.
- Nakon 10-ak minuta juhu začinimo solju i bijelim paprom, dodamo sjeckani peršin, ulijemo sok polovice limuna, promiješamo, stavimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |