Lasagne od palente i mljevenog mesa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lasagne od palente i mljevenog mesa. – kukuruzna krupica, luk, mrkva, celerova stabljika, mljevena junetina, mljevena svinjetina, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, origano (sušeni), majčina dušica (sušena), peršin (sjeckanog), bešamel umak, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Palentu skuhamo po uputama na pakiranju, prelijemo ju na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, zagladimo ju i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i stabljike celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i gnječeći vilicom da postane zrnasto. ; Nakon 7-8 minuta prženja, kad je isparila tekućina koju je meso ispustilo, ulijemo bijelo vino, dodamo sjeckani peršin, sušenu majčinu dušicu i origano, začinimo solju i paprom te povremeno miješajući kuhamo na srednje jakoj vatri 6-8 minuta. ; Potom dodamo rajčice pelat i malo je izgnječimo kuhačom, promiješamo sastojke i kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme ohlađenu palentu narežemo na dva komada veličine vatrostalne posude i jedan komad palente položimo na dno vatrostalne posude. ; Zatim po palenti rasporedimo 2/3 mljevenog mesa, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo drugim komadom palente, prelijemo bešamel umakom i preko njega rasporedimo preostalo mljeveno meso, posipamo preostalim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotove lazanje narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo parmezana i poslužimo.
; – Palenta se može kuhati u vodi ili u mlijeku, uz dodatak naribanog sira parmezana i takva se može odmah poslužiti ili se može prepeći na žaru ili tavi, a može se upotrijebiti umjesto tjestenine za lazanje i zapeći u pećnici. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Lasagne od palente i mljevenog mesa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lasagne od palente i mljevenog mesa. – kukuruzna krupica, luk, mrkva, celerova stabljika, mljevena junetina, mljevena svinjetina, bijelo vino (suhog), rajčice pelati, origano (sušeni), majčina dušica (sušena), peršin (sjeckanog), bešamel umak, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Palentu skuhamo po uputama na pakiranju, prelijemo ju na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, zagladimo ju i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i stabljike celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i gnječeći vilicom da postane zrnasto. ; Nakon 7-8 minuta prženja, kad je isparila tekućina koju je meso ispustilo, ulijemo bijelo vino, dodamo sjeckani peršin, sušenu majčinu dušicu i origano, začinimo solju i paprom te povremeno miješajući kuhamo na srednje jakoj vatri 6-8 minuta. ; Potom dodamo rajčice pelat i malo je izgnječimo kuhačom, promiješamo sastojke i kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme ohlađenu palentu narežemo na dva komada veličine vatrostalne posude i jedan komad palente položimo na dno vatrostalne posude. ; Zatim po palenti rasporedimo 2/3 mljevenog mesa, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo drugim komadom palente, prelijemo bešamel umakom i preko njega rasporedimo preostalo mljeveno meso, posipamo preostalim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotove lazanje narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo parmezana i poslužimo.
; -</div>
Lasagne od palente i mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lasagne od palente i mljevenog mesa.
Palenta se može kuhati u vodi ili u mlijeku, uz dodatak naribanog sira parmezana i takva se može odmah poslužiti ili se može prepeći na žaru ili tavi, a može se upotrijebiti umjesto tjestenine za lazanje i zapeći u pećnici. Dobar tek!
Lasagne od palente i mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lasagne od palente i mljevenog mesa. - kukuruzna krupica, luk, mrkva, celerova stabljika, mljevena junetina, mljevena svinjetina, bijelo vino (suhog), rajčice pelati, origano (sušeni), majčina dušica (sušena), peršin (sjeckanog), bešamel umak, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Palentu skuhamo po uputama na pakiranju, prelijemo ju na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, zagladimo ju i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i stabljike celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i gnječeći vilicom da postane zrnasto. ; Nakon 7-8 minuta prženja, kad je isparila tekućina koju je meso ispustilo, ulijemo bijelo vino, dodamo sjeckani peršin, sušenu majčinu dušicu i origano, začinimo solju i paprom te povremeno miješajući kuhamo na srednje jakoj vatri 6-8 minuta. ; Potom dodamo rajčice pelat i malo je izgnječimo kuhačom, promiješamo sastojke i kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme ohlađenu palentu narežemo na dva komada veličine vatrostalne posude i jedan komad palente položimo na dno vatrostalne posude. ; Zatim po palenti rasporedimo 2/3 mljevenog mesa, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo drugim komadom palente, prelijemo bešamel umakom i preko njega rasporedimo preostalo mljeveno meso, posipamo preostalim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotove lazanje narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo parmezana i poslužimo.
; -
Palentu skuhamo po uputama na pakiranju, prelijemo ju na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, zagladimo ju i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme stabljiku celera i mrkvu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i stabljike celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i gnječeći vilicom da postane zrnasto.
Nakon 7-8 minuta prženja, kad je isparila tekućina koju je meso ispustilo, ulijemo bijelo vino, dodamo sjeckani peršin, sušenu majčinu dušicu i origano, začinimo solju i paprom te povremeno miješajući kuhamo na srednje jakoj vatri 6-8 minuta.
Potom dodamo rajčice pelat i malo je izgnječimo kuhačom, promiješamo sastojke i kuhamo još 10-ak minuta.
Za to vrijeme ohlađenu palentu narežemo na dva komada veličine vatrostalne posude i jedan komad palente položimo na dno vatrostalne posude.
Zatim po palenti rasporedimo 2/3 mljevenog mesa, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo drugim komadom palente, prelijemo bešamel umakom i preko njega rasporedimo preostalo mljeveno meso, posipamo preostalim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.
Gotove lazanje narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo parmezana i poslužimo.