- Almo Čatlak
- 105 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Lazanje
Saznajte kako pripremiti ukusne lazanje u našem video receptu.
Lazanje su jedno od jela koje bi stvarno svatko trebao znati napraviti. Sastoje se od tri bitna dijela: umaka bešamel, punjenja (mesno, povrtno...) te mnogobrojnih "plahtica" tjestenine. Zapravo, baš se ta tjestenina naziva "lazanje", a po njoj je i samo jelo dobilo ime.
Lazanje - Saznajte kako pripremiti ukusne lazanje u našem video receptu. - tjestenina (lazanje), sir ementaler, maslac, mlijeko, brašno, mljeveno meso, mrkva, korijen celera, crno vino, koncentrat rajčice, pasirana rajčica, začinske trave (origano, bosiljak, majčina dušica), maslinovo ulje, sol, papar (bijeli), U odgovarajućoj posudi na maslacu popržimo brašno do blago žute boje (jednu do dvije minute), maknemo sa vatre i uz neprekidno miješanje postupno dodajemo vruće mlijeko pazeći da ne ostanu grudice.; Dodamo naribani sir, začinimo solju i prstohvatom bijelog papra. Vratimo iznad vatre i uz stalno miješanje čekamo da zavrije pa kuhamo do željene gustoće.; U odgovarajućoj posudi na mješavini maslaca i maslinovog ulja pirjamo sjeckanu mrkvicu i celerov korijen. Dodamo mljevenu junetinu i uz stalno miješanje sve zajedno popržimo. Zatim dodajemo koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu, prstohvat mljevenog ružmarina i sve zajedno pirjamo oko deset minuta. Zatim dodajemo origano, bosiljak, majčinu dušicu, sol i papar i ostavimo na laganoj vatri da vrije još deset minuta.; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem pa u nju redom slažemo tijesto za lasagne, umak bešamel i umak bolognese. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo sve sastojke. Zadnji red završavamo slojem tijesta, bešamel umaka i ploškama sira (mozzarella).; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g lazanje
- sir ementaler, 80 g
- maslac, 125 g
- mlijeko, 12 dl
- brašno, 80 g
- mljeveno meso, 350 g
- mrkva, 1
- korijen celera, 100 g
- crno vino, 1 dl
- koncentrat rajčice, 4 žlice
- pasirana rajčica, 250 ml
- začinske trave origano, bosiljak, majčina dušica
- maslinovo ulje
- sol
- papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U odgovarajućoj posudi na maslacu popržimo brašno do blago žute boje (jednu do dvije minute), maknemo sa vatre i uz neprekidno miješanje postupno dodajemo vruće mlijeko pazeći da ne ostanu grudice.
- Dodamo naribani sir, začinimo solju i prstohvatom bijelog papra. Vratimo iznad vatre i uz stalno miješanje čekamo da zavrije pa kuhamo do željene gustoće.
- U odgovarajućoj posudi na mješavini maslaca i maslinovog ulja pirjamo sjeckanu mrkvicu i celerov korijen. Dodamo mljevenu junetinu i uz stalno miješanje sve zajedno popržimo. Zatim dodajemo koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu, prstohvat mljevenog ružmarina i sve zajedno pirjamo oko deset minuta. Zatim dodajemo origano, bosiljak, majčinu dušicu, sol i papar i ostavimo na laganoj vatri da vrije još deset minuta.
- Vatrostalnu posudu namažemo maslacem pa u nju redom slažemo tijesto za lasagne, umak bešamel i umak bolognese. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo sve sastojke. Zadnji red završavamo slojem tijesta, bešamel umaka i ploškama sira (mozzarella).
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:105minuta |