- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje od bakalara
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje od bakalara.
Lazanje od bakalara - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje od bakalara. - tjestenina za lazanje, riba bakalar ((fileti)), limun, bijelo vino, maslac, luk, brašno, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((bijeli)), Filete bakalara očistimo od kostiju i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo riblje meso i pržimo ga 4-5 minuta povremeno okrećući. ; Po dnu prikladne vatrostalne posude nakapamo malo maslinovog ulja, preko njega u jednom sloju stavimo listove lazanja, nadjenemo ih prženim trakicama bakalara, začinimo solju, paprom i pokapamo limunovim sokom. ; U tavi, na masnoći od prženja rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, te ga na srednje jakoj vatri pržimo dok malo ne omekša. Potom dodamo brašno, te ga miješajući, zajedno s lukom pržimo dok ne počne dobivati boju. ; Zatim uz stalno miješanje pjenjačom u tavu prvo ulijemo bijelo vino, potom vrhnje za kuhanje (pazimo da ne ostanu grudice), te umak začinimo solju, bijelim paprom i naribanim muškatnim oraščićem. ; Preko prženih trakica bakalara stavimo malo pripremljenog umaka bešamel, sve zajedno prekrijemo tjesteninom za lazanje, izdašno prelijemo preostalim bešamelom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 150 g
- bakalar, 800 g (fileti)
- limun, 1
- bijelo vino, 250 ml
- maslac, 50 g
- luk, 1 glavica
- brašno, 30 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (bijeli)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete bakalara očistimo od kostiju i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo riblje meso i pržimo ga 4-5 minuta povremeno okrećući.
- Po dnu prikladne vatrostalne posude nakapamo malo maslinovog ulja, preko njega u jednom sloju stavimo listove lazanja, nadjenemo ih prženim trakicama bakalara, začinimo solju, paprom i pokapamo limunovim sokom.
- U tavi, na masnoći od prženja rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, te ga na srednje jakoj vatri pržimo dok malo ne omekša. Potom dodamo brašno, te ga miješajući, zajedno s lukom pržimo dok ne počne dobivati boju.
- Zatim uz stalno miješanje pjenjačom u tavu prvo ulijemo bijelo vino, potom vrhnje za kuhanje (pazimo da ne ostanu grudice), te umak začinimo solju, bijelim paprom i naribanim muškatnim oraščićem.
- Preko prženih trakica bakalara stavimo malo pripremljenog umaka bešamel, sve zajedno prekrijemo tjesteninom za lazanje, izdašno prelijemo preostalim bešamelom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |