- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s brokulom i rajčicom pelat
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s brokulom i rajčicom pelat.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 400 g
- brokula, 1 kg
- pelati rajčice, 500 g ocijeđene
- bešamel umak, 1 l
- peršin, 1l žlica sjeckani
- naribani tvrdi sir, 40 g
- krušne mrvice, 20 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Brokulu narežemo na cvjetiće i stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom te kuhamo 5-6 minuta. Kuhanu brokulu isperemo pod mlazom hladne vode kako bi zadržala zelenu boju.
- Na dno vatrostalne posude stavimo umak bešamel i na njega slažemo listove lazanja, potom slažemo cvjetove brokule. Iznad brokule poslažemo rajčice pelat. Preko sastojaka posipamo naribani sir parmezan, začinimo s mješavinom mediteranskih začina i malo chilija s morskom soli.
- Sastojke prelijemo s bešamel umakom, posipamo svježe sjeckanim peršinom i sve zajedno prekrijemo s još jednim slojem tjestenine za lazanje.
- Na vrh tjestenine stavimo ostatak bešamel umaka i mješavinu krušnih mrvica i parmezana. Pripremljeno jelo stavimo u zagrijanu pećnicu 190°C, 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |