- Almo Čatlak
- 70 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Lazanje s izvornim zagorskim mlincima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s izvornim zagorskim mlincima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mlinci, 250 g
- tikvice, 300 g
- majčina dušica, 1 žličica
- krušne mrvice, 60 g
- sir mozzarella, 300 g
- sir, 200 g s plemenitom plijesni
- mini rajčica, 100 g
- parmezan, 20 g
- sol
- papar svježe mljeveni
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mlince slažemo u dublji protvan, prelijemo ih hladnom vodom i ostavimo da se moče. Za to vrijeme, očistimo oprane tikvice i svaku tikvicu narežemo na tanke kriške, a potom poprečno na štapiće.
- Kada smo narezali tikvice, u zagrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim narezane tikvice dodamo u tavu s maslacom i uljem, posolimo ih i pirjamo na jakoj vatri.
- Nakon 5-6 min kada su tikvice počele puštati miris, posipamo ih s krušnim mrvicama, začinimo majčinom dušicom i izmiješamo. Zatim ugasimo vatru i možemo slagati lazanje.
- Omekšale mlince slažemo u vatrostalnu posudu, preko njih stavljamo ugrijane tikvice, a preko tikvica narežemo sir mozzarellu i sir sa plemenitom plijesni.
- Zatim preko sira slažemo sljedeći red namočenih mlinaca, sastojke malo pritisnemo i odozgo ponovo slažemo tikvice.
- Preko svega narežemo malo mini rajčica i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 30-ak minuta lazanje su gotove i možemo ih izvaditi iz pećnice. Za kraj lazanje posipamo svježe naribanim parmezanom i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |