- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Lazanje s kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s kupusom.
Teško je na prvi pogled spojiti kupus i pojam lazanja, ali ako malo bolje promislite, zašto ne? Tjestenina, krem sir i kupus čine izvanrdnu i nesvakidašnju kombinaciju, a uvijek je lijepo starim klasicima udahnuti novi život.
Lazanje s kupusom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s kupusom. - tjestenina za lazanje, luk, kupus, krem sir (svježeg), jaje, maslac, glatko brašno, mlijeko, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, ulje, sol i papar, U veliku tavu na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne požuti. Zatim dodamo tanko nariban kupus i začinimo ga solju i paprom. ; Potom ulijemo malo vode i na srednje jakoj vatri pirjamo povremeno miješajući dok ne omekša. ; U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, te ga miješajući pjenjačom pržimo dok ne počne dobivati boju. Zatim, stalno miješajući pjenjačom, ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje i pazimo da ne ostanu grudice.; Na kraju bešamel umak začinimo solju i muškatnim oraščićem i ugasimo vatru. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo svježi krem sir i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. Nakon par minuta, kada se bešamel malo ohladio, u njega ulijemo pripremljenu smjesu i sve zajedno izmiješamo. ; Na dno prikladne vatrostalne posude stavimo malo bešamela, na njega stavimo jedan sloj tjestenine za lazanje i ponovo još malo bešamela. ; Zatim rasporedimo pirjani kupus, prekrijemo ga slojem tjestenine za lazanje, prelijemo bešamelom i sve to ponovimo još jednom kako bi dobili dva sloja. ; Zadnji sloj prelijemo preostalim bešamelom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta i poslužimo toplo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 150 g
- luk, 1 glavica
- kupus, 1.5 kg
- krem sir, 200 g svježeg
- jaje, 1
- maslac, 30 g
- glatko brašno, 20 g
- mlijeko, 100 ml
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U veliku tavu na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne požuti. Zatim dodamo tanko nariban kupus i začinimo ga solju i paprom.
- Potom ulijemo malo vode i na srednje jakoj vatri pirjamo povremeno miješajući dok ne omekša.
- U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, te ga miješajući pjenjačom pržimo dok ne počne dobivati boju. Zatim, stalno miješajući pjenjačom, ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje i pazimo da ne ostanu grudice.
- Na kraju bešamel umak začinimo solju i muškatnim oraščićem i ugasimo vatru.
- U zdjeli umutimo jaja, dodamo svježi krem sir i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. Nakon par minuta, kada se bešamel malo ohladio, u njega ulijemo pripremljenu smjesu i sve zajedno izmiješamo.
- Na dno prikladne vatrostalne posude stavimo malo bešamela, na njega stavimo jedan sloj tjestenine za lazanje i ponovo još malo bešamela.
- Zatim rasporedimo pirjani kupus, prekrijemo ga slojem tjestenine za lazanje, prelijemo bešamelom i sve to ponovimo još jednom kako bi dobili dva sloja.
- Zadnji sloj prelijemo preostalim bešamelom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta i poslužimo toplo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |