Lazanje s lososom – Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu. – losos ((file)), limun, špinat, maslac, luk, češnjak, brašno, bijelo vino, riblji temeljac, tjestenina za lazanje, vrhnje za kuhanje, sir mozzarella, maslinovo ulje, sol i papar, File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo. ; Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo). ; Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi. ; U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo. ; Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta). ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.; – Lazanje s lososom zadovoljiti će i najzahtjevnije riboljupce. Osim blanširanog špinata i mozzarelle, posebnu aromu daje im i varijacija umaka bešamel, koju pripremamo sa lukom, vinom i ribljim temeljcem. Rezultat su sočne lazanje u kojima ribu ne morate tražiti povećalom!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Lazanje s lososom – Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu. – file lososa, limun, špinat, maslac, luk, češnjak, brašno, bijelo vino, temeljac riblje juhe, tjestenina za lazanje, vrhnje za kuhanje, sir mozzarella, maslinovo ulje, sol i papar, File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo. ; Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo). ; Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi. ; U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo. ; Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta). ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.; -</div>
Lazanje s lososom
Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu.
Lazanje s lososom zadovoljiti će i najzahtjevnije riboljupce. Osim blanširanog špinata i mozzarelle, posebnu aromu daje im i varijacija umaka bešamel, koju pripremamo sa lukom, vinom i ribljim temeljcem. Rezultat su sočne lazanje u kojima ribu ne morate tražiti povećalom!
Lazanje s lososom - Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu. - file lososa, limun, špinat, maslac, luk, češnjak, brašno, bijelo vino, temeljac riblje juhe, tjestenina za lazanje, vrhnje za kuhanje, sir mozzarella, maslinovo ulje, sol i papar, File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo. ; Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo). ; Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi. ; U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo. ; Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta). ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.; -
File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo.
Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo).
Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi.
U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo.
Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre.
Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta).
Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.