- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s lososom
Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu.
Lazanje s lososom zadovoljiti će i najzahtjevnije riboljupce. Osim blanširanog špinata i mozzarelle, posebnu aromu daje im i varijacija umaka bešamel, koju pripremamo sa lukom, vinom i ribljim temeljcem. Rezultat su sočne lazanje u kojima ribu ne morate tražiti povećalom!
Lazanje s lososom - Saznajte kako pripremiti lazanje s lososom u našem video receptu. - file lososa, limun, špinat, maslac, luk, češnjak, brašno, bijelo vino, temeljac riblje juhe, tjestenina za lazanje, vrhnje za kuhanje, sir mozzarella, maslinovo ulje, sol i papar, File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo. ; Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo). ; Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi. ; U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo. ; Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta). ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 700 g (file)
- limun, 1
- špinat, 600 g
- maslac, 60 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 češnja
- brašno, 40 g
- bijelo vino, 100 ml
- riblji temeljac, 400 ml
- tjestenina za lazanje, 200 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- sir mozzarella, 150 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- File lososa, poprečno narežemo na trake, širine dva centimetra, pokapamo limunovim sokom, posolimo i popaprimo.
- Špinat očistimo, operemo i na 30 sekundi, uronimo u vrelu i posoljenu vodu (blanširamo).
- Blanširani špinat, u cjedilu, ohladimo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi.
- U tavi, na vrućem maslacu, pržimo sjeckani luk dok ne požuti. Zatim dodamo protisnuti češnjak, posipamo brašnom i promiješamo.
- Odmah zatim začinimo solju i paprom, ulijemo bijelo vino, riblji temeljac, vrhnje za kuhanje, pirjamo stalno miješajući dok ne dobijemo glatku smjesu i maknemo s vatre.
- Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, premažemo umakom, te naizmjence slažemo tijesto, ribu, špinat, kriške sira mozzarele, umak, tijesto i tako redom, dok ne potrošimo namirnice (zadnji red završavamo s umakom, a bez tijesta).
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |