Lazanje s tunjevinom i povrćem

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s tunjevinom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s tunjevinom i povrćem.

Omega-3 masne kiseline koje nalazimo u tuni smanjuju rizik od debljine. Tunjevina je bogata vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju, a ove lasagne su prefine!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice narežemo na kriške, tikvice na kose ploške, a luk na kolutove.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka, ploške tikvica, posolimo, promiješamo i pirjamo 7-8 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  3. Za to vrijeme u zdjelu s bešamelom dodamo skutu i dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo naribani parmezan te još jednom izmiješamo sastojke.
  4. Po dnu vatrostalne posude nanesemo sloj umaka, preko njega rasporedimo listove tijesta za lazanje, a pirjano povrće umiješamo u umak bešamel.
  5. Potom preko tijesta nanesemo sloj umaka i povrća, rasporedimo kriške rajčica, preko njih natrgamo komade tunjevine, posipamo s nekoliko listova bosiljka, prekrijemo listovima tjestenine za lazanje i ponovimo postupak tako da završimo slojem umaka i povrće, kriškama rajčica i komadima tunjevine.
  6. Sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
  7. Zatim uklonimo foliju i lazanje pečemo još 15 minuta.
  8. Lazanje narežemo, rasporedimo na tanjure, posipamo preostalim listićima bosiljka, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: