- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s tunjevinom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s tunjevinom i povrćem.
Omega-3 masne kiseline koje nalazimo u tuni smanjuju rizik od debljine. Tunjevina je bogata vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju, a ove lasagne su prefine!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 250 g
- tuna iz konzerve, 320 g
- tikvice, 4
- rajčica, 4
- luk, 1 glavica ljubičasti
- skuta, 300 g
- parmezan, 50 g naribanog
- umak bešamel, 750 ml
- bosiljak, 10 listića svježeg
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčice narežemo na kriške, tikvice na kose ploške, a luk na kolutove.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka, ploške tikvica, posolimo, promiješamo i pirjamo 7-8 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Za to vrijeme u zdjelu s bešamelom dodamo skutu i dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo naribani parmezan te još jednom izmiješamo sastojke.
- Po dnu vatrostalne posude nanesemo sloj umaka, preko njega rasporedimo listove tijesta za lazanje, a pirjano povrće umiješamo u umak bešamel.
- Potom preko tijesta nanesemo sloj umaka i povrća, rasporedimo kriške rajčica, preko njih natrgamo komade tunjevine, posipamo s nekoliko listova bosiljka, prekrijemo listovima tjestenine za lazanje i ponovimo postupak tako da završimo slojem umaka i povrće, kriškama rajčica i komadima tunjevine.
- Sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
- Zatim uklonimo foliju i lazanje pečemo još 15 minuta.
- Lazanje narežemo, rasporedimo na tanjure, posipamo preostalim listićima bosiljka, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |