Ledenim vjetrom ohladite vruće, ljetne dane. Kombinacija voća i osvježavajuće kreme sigurno neće vaše nepce ostaviti ravnodušnim.
Ledeni vjetar – U našem receptu saznajte kako pripremiti ledeni vjetar. – Za biskvit:: šećer, bjelanjak, jabučni ocat, Za kremu:: mlijeko, slatko vrhnje, margarin, žumanjak, gustin, šećer, vanilin šećer, banana, kivi, jagode, Od bjelanjaka, šećera i jabučnog octa istučemo čvrsti snijeg. ; Zatim protvan obložimo papirom za pečenje, ulijemo snijeg od bjelanjaka i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva oko 50 minuta. ; Za to vrijeme napravimo kremu, tako da pomiješamo žumanjke i šećer, a zatim dodamo i mlijeko, vanilin šećer i gustin. Pripremljenu kremu zatim kuhamo na laganoj vatri dok ne zgusne. ; Kada krema zgusne i kada se malo ohladi, u nju dodamo margarin i sve zajedno dobro izradimo mikserom. ; Zatim u čistu posudu ulijemo slatko vrhnje i dobro ga izradimo mikserom dok ne dobijemo čvrsti šlag. ; Kada je kora od bjelanjaka pečena i malo ohlađena, prerežemo ju na tri jednake kore. ; Prvu koru stavimo na tanjur za posluživanje, zatim ju premažemo s kremom, preko svega posložimo narezano voće i premažemo šlagom. Postupak ponovimo i s drugim korama. ; Za kraj, na vrh zadnje kore isto tako stavimo malo kreme, šlag, ukrasimo voćem, stavimo u frižider na hlađenje i poslužimo kada se potpuno ohladi i stisne.; –
Ledeni vjetar
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 95
Rating: 4.12
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti ledeni vjetar.
Od bjelanjaka, šećera i jabučnog octa istučemo čvrsti snijeg.
Zatim protvan obložimo papirom za pečenje, ulijemo snijeg od bjelanjaka i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva oko 50 minuta.
Za to vrijeme napravimo kremu, tako da pomiješamo žumanjke i šećer, a zatim dodamo i mlijeko, vanilin šećer i gustin. Pripremljenu kremu zatim kuhamo na laganoj vatri dok ne zgusne.
Kada krema zgusne i kada se malo ohladi, u nju dodamo margarin i sve zajedno dobro izradimo mikserom.
Zatim u čistu posudu ulijemo slatko vrhnje i dobro ga izradimo mikserom dok ne dobijemo čvrsti šlag.
Kada je kora od bjelanjaka pečena i malo ohlađena, prerežemo ju na tri jednake kore.
Prvu koru stavimo na tanjur za posluživanje, zatim ju premažemo s kremom, preko svega posložimo narezano voće i premažemo šlagom. Postupak ponovimo i s drugim korama.
Za kraj, na vrh zadnje kore isto tako stavimo malo kreme, šlag, ukrasimo voćem, stavimo u frižider na hlađenje i poslužimo kada se potpuno ohladi i stisne.