- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lešada od miješane bijele ribe
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lešadu od miješane bijele ribe.
Kad stisnu ljetne vrućine kojima nam svakodnevno prijete, meteorolozi s malih ekrana, poželjet ćete nešto lagano, ukusno i zdravo. U tom trenutku nastupa naša lešada od miješane bijele ribe...
Lešada od miješane bijele ribe - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lešadu od miješane bijele ribe. - bijela riba (miješane (pauk, škarpina, kokot, kanjac)), krumpir, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar, Ribu očistimo, operemo i osušimo. ; Po dnu širokog lonca složimo red očišćenog i na ploške narezanog krumpira, posolimo ga, na njega složimo ribu, te i nju malo posolimo. ; Zatim u lonac dodamo pola žličice papra u zrnu, ulijemo bijelo vino, malo maslinovog ulja i toliko vode da prekrije sastojke. ; Lonac stavimo iznad vatre i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno obirući pjenu, 15-20 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 1.5 kg miješane (pauk, škarpina, kokot, kanjac)
- krumpir, 200 g
- bijelo vino, 100 ml
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo, operemo i osušimo.
- Po dnu širokog lonca složimo red očišćenog i na ploške narezanog krumpira, posolimo ga, na njega složimo ribu, te i nju malo posolimo.
- Zatim u lonac dodamo pola žličice papra u zrnu, ulijemo bijelo vino, malo maslinovog ulja i toliko vode da prekrije sastojke.
- Lonac stavimo iznad vatre i kada zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno obirući pjenu, 15-20 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |