Lignje iz woka

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje iz woka
Saznajte kako pripremiti lignje iz woka u našem video receptu.

Wok je polaganim, ali sigurnim koracima stigao s istočnih dijelova našeg planeta i baš nam je drago da je tako! U toj još uvijek pomalo egzotičnoj posudi, uz ovaj recept možete pripremiti jedan od najukusnijih obroka s lignjama koji se može zamisliti!

Lignje iz woka - Saznajte kako pripremiti lignje iz woka u našem video receptu. - lignje, sezamovo ulje, češnjak, đumbir (sjeckani), peperoncini, luk, svježa crvena paprika, kukuruz iz konzerve, balzamički ocat, škrobno brašno, povrtni temeljac (iz kocke), sol, Prije svega lignje očistimo, operemo i narežemo na kvadratiće. ; Zatim u vrući wok ulijemo sezamovo ulje, dodamo sušene peperoncine, protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, narezane lignje, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Potom dodamo luk i papriku narezane na kockice, kukuruz iz konzerve, promiješamo i pirjamo dok povrće malo ne omekša. ; U zdjelicu s povrtnim temeljcem dodamo škrobno brašno, balzamički ocat, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, ulijemo u wok, posolimo, promiješamo i kratko pirjamo. ; Kada se umak počeo zgušnjavati maknemo s vatre i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega lignje očistimo, operemo i narežemo na kvadratiće.
  2. Zatim u vrući wok ulijemo sezamovo ulje, dodamo sušene peperoncine, protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, narezane lignje, promiješamo i pržimo 3-4 minute.
  3. Potom dodamo luk i papriku narezane na kockice, kukuruz iz konzerve, promiješamo i pirjamo dok povrće malo ne omekša.
  4. U zdjelicu s povrtnim temeljcem dodamo škrobno brašno, balzamički ocat, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, ulijemo u wok, posolimo, promiješamo i kratko pirjamo.
  5. Kada se umak počeo zgušnjavati maknemo s vatre i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.25
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: