- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje na lešo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje na lešo.
Ako ste ikad bili na moru i vidjeli ribare kako u suton sjede u svojim barkama i čudno trzaju rukama iz lakta, vjerojatno vam je netko objasnio da oni love lignje. Ribari bi proveli tako par sati i nerijetko zaradili "teniski lakat". I sve to samo da bi im njihove najdraže pripremile lignje na lešo. Probajte ih i vi, pa makar ih kupili na tržnici, s potpuno zdravim laktom.
Lignje na lešo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje na lešo. - lignje, krumpir, ružmarin, ljuta mljevena paprika, češnjak, limun, peršin (sjeckani), bijelo vino, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac na mješavinu običnog i maslinovog ulja dodamo očišćene lignje, očišćen i na kriške narezan krumpir, grančicu ružmarina i ljutu mljevenu papriku. ; Začinimo solju, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kolutova limuna, sjeckani peršin, podlijemo bijelim vinom, kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 800 g
- krumpir, 500 g
- ružmarin, 1 žličica
- ljuta mljevena paprika, 1 prstohvat
- češnjak, 2 režnja
- limun, 1/2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bijelo vino, 1 dl
- ulje
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac na mješavinu običnog i maslinovog ulja dodamo očišćene lignje, očišćen i na kriške narezan krumpir, grančicu ružmarina i ljutu mljevenu papriku.
- Začinimo solju, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Zatim dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kolutova limuna, sjeckani peršin, podlijemo bijelim vinom, kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |