- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje na lešo
Saznajte kako pripremiti lignje na lešo u našem video receptu.
Nevjerojatno jednostavan recept! Svi sastojci u isto vrijeme u lonac, kratko kuhanje i dugo, dugo uživanje.
Lignje na lešo - Saznajte kako pripremiti lignje na lešo u našem video receptu. - lignje (svježih), krumpir, mrkva, luk, češnjak, papar (crni, u zrnu), lovorov list, povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Prije svega povrće očistimo, mladi krumpir narežemo na četvrtine, a mrkvu na komade. ; U lonac stavimo cijele lignje, dodamo krumpir, mrkvu, luk, lovorov list, papar u zrnu, češnjak, povrtni dodatak jelima, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo, upalimo vatru i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 15-20 minuta. ; Kuhane lignje stavimo na dasku, izvadimo im središnju kost, narežemo ih na kolutiće i premjestimo na tanjure. ; Potom dodamo kuhanu mrkvu i krumpir, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 800 g svježih
- krumpir, 4 mlada
- mrkva, 3
- luk, 1/2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- papar, 1 žličica crni, u zrnu
- lovorov list, 2
- povrtni dodatak jelima, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće očistimo, mladi krumpir narežemo na četvrtine, a mrkvu na komade.
- U lonac stavimo cijele lignje, dodamo krumpir, mrkvu, luk, lovorov list, papar u zrnu, češnjak, povrtni dodatak jelima, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo, upalimo vatru i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 15-20 minuta.
- Kuhane lignje stavimo na dasku, izvadimo im središnju kost, narežemo ih na kolutiće i premjestimo na tanjure.
- Potom dodamo kuhanu mrkvu i krumpir, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |