Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene kruhom u umaku od rajčice. – lignje ((po 250 g)), pelati rajčice, mlijeko, kruh (bijelog), bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), limun, sir ribanac (naribanog), jaje, češnjak, bosiljak (svježeg), šećer, peršin (sjeckanog), kadulja, ružmarin (mrvljenog), lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo i izvadimo im središnju kost, glave i krakove nasjeckamo, limun iscijedimo, jaje umutimo, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a kruh narežemo na kockice. ; Narezani kruh premjestimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanovima i stavimo na stranu da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim u zdjelu s namočenim kruhom dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, polovicu protisnutog češnjaka, sjeckane krakove, naribani sir, popaprimo i žlicom dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, pazeći da smjese ne bude previše, jer će joj se tijekom pečenja zapremnina povećati. ; Otvore liganja zatvorimo čačkalicama i stavimo ih pržiti u tavu na tri, četiri žlice vrućeg maslinovog ulja. ; Nakon dvije minute prženja lignje okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko. ; Potom dodamo sjeckani luk, preostali protisnuti češnjak, lignje okrenemo i sve zajedno pržimo dok luk malo ne omekša. ; Nakon minutu, dvije ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim dodamo pelati rajčice, lovorov list, listiće kadulje, šećer, ružmarin, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 25 minuta kuhanja tavu maknemo s vatre, u jelo dodamo listiće bosiljka, ulijemo limunov sok, promiješamo i možemo poslužiti.
; – Slasne lignje nadjevene mješavinom kruha, peršina, češnjaka, naribanog parmezana i još nekih sastojaka, u aromatičnom umaku od rajčica, je jelo koje će Vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene kruhom u umaku od rajčice. – lignje ((po 250 g)), pelati rajčice, mlijeko, kruh (bijelog), bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), limun, sir ribanac (naribanog), jaje, češnjak, bosiljak (svježeg), šećer, peršin (sjeckanog), kadulja, ružmarin (mrvljenog), lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo i izvadimo im središnju kost, glave i krakove nasjeckamo, limun iscijedimo, jaje umutimo, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a kruh narežemo na kockice. ; Narezani kruh premjestimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanovima i stavimo na stranu da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim u zdjelu s namočenim kruhom dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, polovicu protisnutog češnjaka, sjeckane krakove, naribani sir, popaprimo i žlicom dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, pazeći da smjese ne bude previše, jer će joj se tijekom pečenja zapremnina povećati. ; Otvore liganja zatvorimo čačkalicama i stavimo ih pržiti u tavu na tri, četiri žlice vrućeg maslinovog ulja. ; Nakon dvije minute prženja lignje okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko. ; Potom dodamo sjeckani luk, preostali protisnuti češnjak, lignje okrenemo i sve zajedno pržimo dok luk malo ne omekša. ; Nakon minutu, dvije ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim dodamo pelati rajčice, lovorov list, listiće kadulje, šećer, ružmarin, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 25 minuta kuhanja tavu maknemo s vatre, u jelo dodamo listiće bosiljka, ulijemo limunov sok, promiješamo i možemo poslužiti.
; -</div>
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene kruhom u umaku od rajčice.
Slasne lignje nadjevene mješavinom kruha, peršina, češnjaka, naribanog parmezana i još nekih sastojaka, u aromatičnom umaku od rajčica, je jelo koje će Vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju.
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene kruhom u umaku od rajčice. - lignje ((po 250 g)), pelati rajčice, mlijeko, kruh (bijelog), bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), limun, sir ribanac (naribanog), jaje, češnjak, bosiljak (svježeg), šećer, peršin (sjeckanog), kadulja, ružmarin (mrvljenog), lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo i izvadimo im središnju kost, glave i krakove nasjeckamo, limun iscijedimo, jaje umutimo, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a kruh narežemo na kockice. ; Narezani kruh premjestimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanovima i stavimo na stranu da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim u zdjelu s namočenim kruhom dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, polovicu protisnutog češnjaka, sjeckane krakove, naribani sir, popaprimo i žlicom dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, pazeći da smjese ne bude previše, jer će joj se tijekom pečenja zapremnina povećati. ; Otvore liganja zatvorimo čačkalicama i stavimo ih pržiti u tavu na tri, četiri žlice vrućeg maslinovog ulja. ; Nakon dvije minute prženja lignje okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko. ; Potom dodamo sjeckani luk, preostali protisnuti češnjak, lignje okrenemo i sve zajedno pržimo dok luk malo ne omekša. ; Nakon minutu, dvije ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim dodamo pelati rajčice, lovorov list, listiće kadulje, šećer, ružmarin, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 25 minuta kuhanja tavu maknemo s vatre, u jelo dodamo listiće bosiljka, ulijemo limunov sok, promiješamo i možemo poslužiti.
; -
Lignje očistimo i izvadimo im središnju kost, glave i krakove nasjeckamo, limun iscijedimo, jaje umutimo, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a kruh narežemo na kockice.
Narezani kruh premjestimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanovima i stavimo na stranu da odstoji 15-ak minuta.
Zatim u zdjelu s namočenim kruhom dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, polovicu protisnutog češnjaka, sjeckane krakove, naribani sir, popaprimo i žlicom dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, pazeći da smjese ne bude previše, jer će joj se tijekom pečenja zapremnina povećati.
Otvore liganja zatvorimo čačkalicama i stavimo ih pržiti u tavu na tri, četiri žlice vrućeg maslinovog ulja.
Nakon dvije minute prženja lignje okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
Potom dodamo sjeckani luk, preostali protisnuti češnjak, lignje okrenemo i sve zajedno pržimo dok luk malo ne omekša.
Nakon minutu, dvije ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
Zatim dodamo pelati rajčice, lovorov list, listiće kadulje, šećer, ružmarin, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 25 minuta kuhanja tavu maknemo s vatre, u jelo dodamo listiće bosiljka, ulijemo limunov sok, promiješamo i možemo poslužiti.