Lignje punjene povrćem i pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene povrćem i pancetom. – lignje (očišćenih), komorač, mrkva, luk, češnjak, tost, panceta, kukuruz iz konzerve, majčina dušica (sušene), ružmarin (svježi), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu naribamo, kriškama tosta odstranimo koru i mekani dio narežemo na kockice, a luk, pancetu, komorač i krakove liganja nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, pancetu, komorač, krakove liganja, naribanu mrkvu, protisnemo češnjak, majčinu dušicu, posolimo, promiješamo, dodamo grančicu ružmarina i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta izvadimo grančicu ružmarina, a mješavinu povrća, pancete i krakova premjestimo u zdjelu. ; Zatim dodamo ocijeđeni kukuruz iz konzerve, kockice tosta, prelijemo s malo maslinovog ulja, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, ali ne do kraja jer se lignje tijekom pečenja smanje, otvore osiguramo čačkalicama i stavimo ih na stranu. ; Tako pripremljene lignje stavimo na blago namašćenu gril tavu i pečemo ih 5-6 minuta, a potom ih okrenemo i pečemo još toliko. ; Punjene lignje su gotove, rasporedimo ih na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; – Lignje sadrže nizak postotak zasićenih masnih kiselina i natrija, ali imaju visok udio kolesterola, ali što možemo kad su fine i volimo ih jesti na sve moguće načine. Ako ih volite punjene, pogledajte kako smo ih mi ovaj put pripremili.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Lignje punjene povrćem i pancetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene povrćem i pancetom. – lignje (očišćenih), komorač, mrkva, luk, češnjak, tost, panceta, kukuruz iz konzerve, majčina dušica (sušene), ružmarin (svježi), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu naribamo, kriškama tosta odstranimo koru i mekani dio narežemo na kockice, a luk, pancetu, komorač i krakove liganja nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, pancetu, komorač, krakove liganja, naribanu mrkvu, protisnemo češnjak, majčinu dušicu, posolimo, promiješamo, dodamo grančicu ružmarina i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta izvadimo grančicu ružmarina, a mješavinu povrća, pancete i krakova premjestimo u zdjelu. ; Zatim dodamo ocijeđeni kukuruz iz konzerve, kockice tosta, prelijemo s malo maslinovog ulja, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, ali ne do kraja jer se lignje tijekom pečenja smanje, otvore osiguramo čačkalicama i stavimo ih na stranu. ; Tako pripremljene lignje stavimo na blago namašćenu gril tavu i pečemo ih 5-6 minuta, a potom ih okrenemo i pečemo još toliko. ; Punjene lignje su gotove, rasporedimo ih na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; -</div>
Lignje punjene povrćem i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene povrćem i pancetom.
Lignje sadrže nizak postotak zasićenih masnih kiselina i natrija, ali imaju visok udio kolesterola, ali što možemo kad su fine i volimo ih jesti na sve moguće načine. Ako ih volite punjene, pogledajte kako smo ih mi ovaj put pripremili.
Lignje punjene povrćem i pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene povrćem i pancetom. - lignje (očišćenih), komorač, mrkva, luk, češnjak, tost, panceta, kukuruz iz konzerve, majčina dušica (sušene), ružmarin (svježi), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu naribamo, kriškama tosta odstranimo koru i mekani dio narežemo na kockice, a luk, pancetu, komorač i krakove liganja nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, pancetu, komorač, krakove liganja, naribanu mrkvu, protisnemo češnjak, majčinu dušicu, posolimo, promiješamo, dodamo grančicu ružmarina i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta izvadimo grančicu ružmarina, a mješavinu povrća, pancete i krakova premjestimo u zdjelu. ; Zatim dodamo ocijeđeni kukuruz iz konzerve, kockice tosta, prelijemo s malo maslinovog ulja, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo lignje, ali ne do kraja jer se lignje tijekom pečenja smanje, otvore osiguramo čačkalicama i stavimo ih na stranu. ; Tako pripremljene lignje stavimo na blago namašćenu gril tavu i pečemo ih 5-6 minuta, a potom ih okrenemo i pečemo još toliko. ; Punjene lignje su gotove, rasporedimo ih na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
; -