- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje punjene sirom iz salamure
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene sirom iz salamure.
Ovo jelo je toliko fino da mu jednostavno ne treba nikakav opis. Pogledajte samo kako slasno izgleda! No imamo zato jedan savjet: ako ikako možete, koristite svježe jadranske lignje.
Lignje punjene sirom iz salamure - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje punjene sirom iz salamure. - lignje, sir iz salamure, krumpir, rajčica (sjeckane), peršin (kosani), ružmarin, krušne mrvice, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo od iznutrica, skinemo tanku kožicu i operemo (ili kupimo već očišćene). ; Krakove sitno nasjeckamo i stavimo u zdjelu za miješanje, dodamo kockice rajčice bez kože, sjeckani peršin, protisnuti češnjak te začinimo solju i paprom. ; Žličicom ili vrećicom za punjenje punimo lignje (ne previše da se kod pečenja u pećnici ne raspuknu) pa svaku zatvorimo čačkalicom. Tako pripremljene lignje složimo na sredinu, maslinovim uljem namazane vatrostalne posude. ; Očišćeni i na četvrtine narezan krumpir posložimo okolo liganja pa sve zajedno začinimo solju i paprom. ; Na kraju odozgo natrgamo svježeg ružmarina i nakapamo maslinovim uljem. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 40 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 1 kg
- sir iz salamure, 100 g
- krumpir, 1 kg
- rajčica, 100 g sjeckane
- peršin, 1 žlica kosani
- ružmarin, 1 žlica
- krušne mrvice, 2 žlica
- češnjak, 2 režnja
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lignje očistimo od iznutrica, skinemo tanku kožicu i operemo (ili kupimo već očišćene).
- Krakove sitno nasjeckamo i stavimo u zdjelu za miješanje, dodamo kockice rajčice bez kože, sjeckani peršin, protisnuti češnjak te začinimo solju i paprom.
- Žličicom ili vrećicom za punjenje punimo lignje (ne previše da se kod pečenja u pećnici ne raspuknu) pa svaku zatvorimo čačkalicom. Tako pripremljene lignje složimo na sredinu, maslinovim uljem namazane vatrostalne posude.
- Očišćeni i na četvrtine narezan krumpir posložimo okolo liganja pa sve zajedno začinimo solju i paprom.
- Na kraju odozgo natrgamo svježeg ružmarina i nakapamo maslinovim uljem.
- Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |