- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje s krumpirom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje s krumpirom iz pećnice. – krumpir ((kuhanog u ljusci)), lignje, luk, mrkva, masline (otkoštenih), češnjak, povrtni dodatak jelima, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade. ; U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke. ; Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Svi kojima lignje i krumpir nisu mrski, sigurno će uživati u ovom, ne jelu, već remek djelu, koje na jednostavan i brz način možete i Vi pripremiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Lignje s krumpirom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje s krumpirom iz pećnice. – krumpir ((kuhanog u ljusci)), lignje, luk, mrkva, masline (otkoštenih), češnjak, povrtni dodatak jelima, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade. ; U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke. ; Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Lignje s krumpirom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje s krumpirom iz pećnice.
Svi kojima lignje i krumpir nisu mrski, sigurno će uživati u ovom, ne jelu, već remek djelu, koje na jednostavan i brz način možete i Vi pripremiti.
Lignje s krumpirom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje s krumpirom iz pećnice. - krumpir ((kuhanog u ljusci)), lignje, luk, mrkva, masline (otkoštenih), češnjak, povrtni dodatak jelima, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade. ; U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke. ; Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade.
- U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke.
- Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 62
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|