- Almo Čatlak
- 15 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Liptauer – sirni namaz – U našem video receptu saznajte kako pripremiti liptauer – sirni namaz. – svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, mladi luk, maslac, mljevena crvena paprika, senf, kim, raženi kruh, sol, Mladi luk očistimo, operemo, bijeli dio narežemo na kolutiće, zeleni nasjeckamo, a kim usitnimo u mužaru. ; U posudu sjekača ulijemo kiselo vrhnje, dodamo maslac, senf, bijeli dio mladog luka, mljevenu papriku, kim i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo u zdjelu sa svježim kravljim sirom, posolimo, dobro izmiješamo sastojke i namaz stavimo u hladnjak da se malo stvrdne i sastojci prožmu. ; Rashlađenim namazom namažemo kriške kruha, posipamo ih s još malo mljevene paprike i sjeckanim zelenim dijelom mladog luka te poslužimo.
; – Mjesto Liptov u sjevernoj Slovačkoj, dom je ovog poznatog pikantnog sirnog namaza, koji je još za vrijeme Austro-ugarske monarhije krenuo na svoj put osvajanja svjetskih kuhinja!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Liptauer – sirni namaz – U našem video receptu saznajte kako pripremiti liptauer – sirni namaz. – svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, mladi luk, maslac, mljevena crvena paprika, senf, kim, raženi kruh, sol, Mladi luk očistimo, operemo, bijeli dio narežemo na kolutiće, zeleni nasjeckamo, a kim usitnimo u mužaru. ; U posudu sjekača ulijemo kiselo vrhnje, dodamo maslac, senf, bijeli dio mladog luka, mljevenu papriku, kim i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo u zdjelu sa svježim kravljim sirom, posolimo, dobro izmiješamo sastojke i namaz stavimo u hladnjak da se malo stvrdne i sastojci prožmu. ; Rashlađenim namazom namažemo kriške kruha, posipamo ih s još malo mljevene paprike i sjeckanim zelenim dijelom mladog luka te poslužimo.
; -</div>
Liptauer - sirni namaz
U našem video receptu saznajte kako pripremiti liptauer - sirni namaz.
Mjesto Liptov u sjevernoj Slovačkoj, dom je ovog poznatog pikantnog sirnog namaza, koji je još za vrijeme Austro-ugarske monarhije krenuo na svoj put osvajanja svjetskih kuhinja!
Liptauer - sirni namaz - U našem video receptu saznajte kako pripremiti liptauer - sirni namaz. - svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, mladi luk, maslac, mljevena crvena paprika, senf, kim, raženi kruh, sol, Mladi luk očistimo, operemo, bijeli dio narežemo na kolutiće, zeleni nasjeckamo, a kim usitnimo u mužaru. ; U posudu sjekača ulijemo kiselo vrhnje, dodamo maslac, senf, bijeli dio mladog luka, mljevenu papriku, kim i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo u zdjelu sa svježim kravljim sirom, posolimo, dobro izmiješamo sastojke i namaz stavimo u hladnjak da se malo stvrdne i sastojci prožmu. ; Rashlađenim namazom namažemo kriške kruha, posipamo ih s još malo mljevene paprike i sjeckanim zelenim dijelom mladog luka te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mladi luk očistimo, operemo, bijeli dio narežemo na kolutiće, zeleni nasjeckamo, a kim usitnimo u mužaru.
- U posudu sjekača ulijemo kiselo vrhnje, dodamo maslac, senf, bijeli dio mladog luka, mljevenu papriku, kim i izradimo jednoličnu smjesu.
- Dobivenu smjesu prelijemo u zdjelu sa svježim kravljim sirom, posolimo, dobro izmiješamo sastojke i namaz stavimo u hladnjak da se malo stvrdne i sastojci prožmu.
- Rashlađenim namazom namažemo kriške kruha, posipamo ih s još malo mljevene paprike i sjeckanim zelenim dijelom mladog luka te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:15minuta |
|