- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Jednostavni lisnati kolači idealni su kada baš i nemamo vremena za pripremu zahtjevnih jela. Poslužite ovaj slani lisnati kolač za doručak ili za užinu.
Lisnati kolač od vrhnja, šunke i mladog luka
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti lisnati kolač od vrhnja, šunke i mladog luka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 275 g
- kiselo vrhnje, 150 g
- jogurt, 50 g
- parmezan, 30 g
- šunka, 100 g
- mladi luk, 4
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto stavimo u lim obložen papirom za pečenje te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 10-15 minuta.
- Vrhnje, jogurt i parmezan pomiješamo te posolimo i začinimo paprom.
- Nakon proteklog vremena, lisnato tijesto izvadimo iz pećnice, premažemo smjesom od vrhnja, jogurta i parmezana, dodamo šunku narezanu na tanke šnite i mladi luk te ponovno stavimo peći u pećnicu na 10-15 minuta.
- Nakon proteklog vremena, lisnati kolač izvadimo iz pećnice, dodamo mu još malo parmezana narezanog na listiće te poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |