- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Lisnato tijesto sa šparogama i pršutom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lisnato tijesto sa šparogama i pršutom.
Šparoga je vrlo cijenjena biljka, koju su stari Egipćani kao svetu pokapali sa svojim mrtvima. Za nas još žive korisnija je zbog obilja vitamina C i B i provitamina A, te zato što čisti organizam od toksina. Pršut i parmezan daju jelu snažan okus. Ovo jelo idealno je za novogodišnju noć, ali i za bilo koju drugu svečanu priliku.
Lisnato tijesto sa šparogama i pršutom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lisnato tijesto sa šparogama i pršutom. - lisnato tijesto, pršut, šparoge (iz staklenke), parmezan (ribanog), jaje, bijelo vino, škrobno brašno, kiselo vrhnje, vlasac, sol i papar, Gotovo lisnato tijesto pustimo da se otopi. ; Dio tijesta razvaljamo na dasci na 4 jednaka pravokutna oblika debljine 4 mm. Od ostalog tijesta razvaljamo 8 trakica širine 4 cm, a dugačke otprilike 20 cm. ; Pravokutne oblike tijesta posložimo u posudu za pečenje, na njih uzdužno položimo šunku ili pršut i šparoge te pospemo svježim parmezanom. ; Trakicama od tijesta, u križ prekrijemo pršut, šparoge i parmezan te namažemo jajetom. ; Tijesto na krajevima (rubovima) namažemo sa malo vode i u njih lagano utisnemo trakice da se kod pečenja ne odlijepe. ; U posebnoj tavici ugrijemo malo vina, dodamo jestivi škrob, razmutimo i odmah dodamo kiselo vrhnje i vlasac. ; Maknemo s vatre čim zavrije. ; Kod serviranja pečeno lisnato tijesto prelijemo umakom od vina i kiselog vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 500 g
- pršut, 8 ploški
- šparoge, 800 g iz staklenke
- parmezan, 50 g ribanog
- jaje, 1
- bijelo vino, 50 ml
- škrobno brašno, 1 žličica
- kiselo vrhnje, 2 dl
- vlasac
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gotovo lisnato tijesto pustimo da se otopi.
- Dio tijesta razvaljamo na dasci na 4 jednaka pravokutna oblika debljine 4 mm. Od ostalog tijesta razvaljamo 8 trakica širine 4 cm, a dugačke otprilike 20 cm.
- Pravokutne oblike tijesta posložimo u posudu za pečenje, na njih uzdužno položimo šunku ili pršut i šparoge te pospemo svježim parmezanom.
- Trakicama od tijesta, u križ prekrijemo pršut, šparoge i parmezan te namažemo jajetom.
- Tijesto na krajevima (rubovima) namažemo sa malo vode i u njih lagano utisnemo trakice da se kod pečenja ne odlijepe.
- U posebnoj tavici ugrijemo malo vina, dodamo jestivi škrob, razmutimo i odmah dodamo kiselo vrhnje i vlasac.
- Maknemo s vatre čim zavrije.
- Kod serviranja pečeno lisnato tijesto prelijemo umakom od vina i kiselog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |