Lisnato tijesto sa šparogama i pršutom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Lisnato tijesto sa šparogama i pršutom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lisnato tijesto sa šparogama i pršutom.

Šparoga je vrlo cijenjena biljka, koju su stari Egipćani kao svetu pokapali sa svojim mrtvima. Za nas još žive korisnija je zbog obilja vitamina C i B i provitamina A, te zato što čisti organizam od toksina. Pršut i parmezan daju jelu snažan okus. Ovo jelo idealno je za novogodišnju noć, ali i za bilo koju drugu svečanu priliku.

Lisnato tijesto sa šparogama i pršutom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lisnato tijesto sa šparogama i pršutom. - lisnato tijesto, pršut, šparoge (iz staklenke), parmezan (ribanog), jaje, bijelo vino, škrobno brašno, kiselo vrhnje, vlasac, sol i papar, Gotovo lisnato tijesto pustimo da se otopi. ; Dio tijesta razvaljamo na dasci na 4 jednaka pravokutna oblika debljine 4 mm. Od ostalog tijesta razvaljamo 8 trakica širine 4 cm, a dugačke otprilike 20 cm. ; Pravokutne oblike tijesta posložimo u posudu za pečenje, na njih uzdužno položimo šunku ili pršut i šparoge te pospemo svježim parmezanom. ; Trakicama od tijesta, u križ prekrijemo pršut, šparoge i parmezan te namažemo jajetom. ; Tijesto na krajevima (rubovima) namažemo sa malo vode i u njih lagano utisnemo trakice da se kod pečenja ne odlijepe. ; U posebnoj tavici ugrijemo malo vina, dodamo jestivi škrob, razmutimo i odmah dodamo kiselo vrhnje i vlasac. ; Maknemo s vatre čim zavrije. ; Kod serviranja pečeno lisnato tijesto prelijemo umakom od vina i kiselog vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gotovo lisnato tijesto pustimo da se otopi.
  2. Dio tijesta razvaljamo na dasci na 4 jednaka pravokutna oblika debljine 4 mm. Od ostalog tijesta razvaljamo 8 trakica širine 4 cm, a dugačke otprilike 20 cm.
  3. Pravokutne oblike tijesta posložimo u posudu za pečenje, na njih uzdužno položimo šunku ili pršut i šparoge te pospemo svježim parmezanom.
  4. Trakicama od tijesta, u križ prekrijemo pršut, šparoge i parmezan te namažemo jajetom.
  5. Tijesto na krajevima (rubovima) namažemo sa malo vode i u njih lagano utisnemo trakice da se kod pečenja ne odlijepe.
  6. U posebnoj tavici ugrijemo malo vina, dodamo jestivi škrob, razmutimo i odmah dodamo kiselo vrhnje i vlasac.
  7. Maknemo s vatre čim zavrije.
  8. Kod serviranja pečeno lisnato tijesto prelijemo umakom od vina i kiselog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: