- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ljetna juha s pestom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu juhu s pestom.
Fina juhica uvijek dobro dođe, a ova koju Vam ovom prilikom nudimo okrijepit će umorne, a onima kojima doručak povremeno padne u vrijeme ručka dati poleta da iskoriste ostatak dana. Njen talijanski “štih“ proizlazi iz tipično talijanskih sastojaka – pesta, tjestenine i parmezana. Viva Italia!
Ljetna juha s pestom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljetnu juhu s pestom. - tikvice, poriluk, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), tjestenina (za juhu), grašak, umak pesto, parmezan, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Tikvicu operemo, prerežemo po dužini, te obje polovice narežemo na kriške debljine pola centimetra. ; Poriluk očistimo, narežemo na kolutiće debljine pola centimetra i isperemo pod mlazom hladne vode. ; Zatim u tavu stavimo žlicu maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo poriluk i na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute.; U zaseban lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavrije dodamo tjesteninu za juhu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Tri minute prije kraja kuhanja, u lonac dodamo pirjani poriluk, tikvice, grašak, umak pesto, začinimo solju i paprom i kuhamo do kraja.; Gotovu juhu stavimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tikvice, 1
- poriluk, 250 g
- povrtna juha iz kocke, 600 ml (temeljac)
- tjestenina, 100 g za juhu
- grašak, 200 g
- umak pesto, 40 g
- parmezan, 50 g
- češnjak, 2 češnja
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tikvicu operemo, prerežemo po dužini, te obje polovice narežemo na kriške debljine pola centimetra.
- Poriluk očistimo, narežemo na kolutiće debljine pola centimetra i isperemo pod mlazom hladne vode.
- Zatim u tavu stavimo žlicu maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo poriluk i na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute.
- U zaseban lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavrije dodamo tjesteninu za juhu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
- Tri minute prije kraja kuhanja, u lonac dodamo pirjani poriluk, tikvice, grašak, umak pesto, začinimo solju i paprom i kuhamo do kraja.
- Gotovu juhu stavimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo s prepečenim kriškama kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |